Birbirlerini seven çiftler hayatlarını birleştirme kararı alırlar. Şaşaalı organizasyonlara bakılır, şık düğün mekanları aranır, seçilir. Bunları yapmak, bazen anlatıldığı kadar  kolay olmayabilir.

 

Gelin ve damat adayları, düğün salonu bulmak için uzun uğraşlar verebilir. İlimiz Sakarya düğün salonu bakımından çeşitliliğe sahip olduğu için araştırma yapıp uygun olan düğün mekanını bulmaları gerekmektedir. Tabi bunlardan önce yapılması gereken birşey vardır: evlilik teklifi. Cevabı bilinse dahi o muhteşem an hep ölümsüz kalacağı için güzel bir organizasyon yapılmasında yarar var. Büyülü soruyu duymak isteyen kadınlar, evlilik tekliflerini çevrelerine allandıra ballandıra anlatmak ister. Dolayısıyla damat adayları, hiç bir zaman unutulmayacak o an için harekete geçer. Evlilik teklifini, genelde damat adayı, gelin adayı için sürpriz bir organizasyon ayarlayarak yapar.

 

Evlilik teklifleri bazen evlilik kararından önce, bazen de sonra yapılır. Hatta organizasyonlar ayarlandıktan sonra da teklif yapılabilir. Örneğin sürpriz yapmak isteyen damat adayı, Sakarya'da düğün salonu seçildikten sonra da teklif edebilir.

 

Evlilik teklifinin en güzel olanı, hiç beklenmedik anda yapılanıdır. Fakat en önemli detay, teklif edilecek kişinin sevdiği şeyleri bilmektir. Nasıl bir düzenleme yapılacağına karar vermek için lüksten mi, sadelikten mi yana olduğunu bilmek gerek. İsteğe göre bazen lüks salonlarında organizasyonlar yapılır, bazen daha sade mekanlar tercih edilir.

 

Önemli detaylardan biri de özgün olmaktır. Gelin adayları, genellikle daha önce kimseye yapılmamış bir teklifin kendilerine sunulmasını ister. Hatta bunun için seneler öncesinden hayal kurmaya bile başlayabilir. Bu sebeple küçük bir organizasyon bile olsa, daha önce yapılmamış olan bir organizasyon düşünün. Yahut yapılan teklifleri biraz değiştirerek özgün bir teklif haline getirebilirsiniz.

 

Peki nerelerde teklif edilebilir?

 

Eğer yazın teklif edilecekse sahil kenarında küçük süslemelerle teklif yapılabilir.

Şehir manzarası, göl manzarası, köprü manzarası, doğa manzarası eşliğinde teklif edilebilir.

Birlikte yapılan aktivitelerde, birlikte çıkılan tatillerde teklif edilebilir.

Ev, cafe ya da restoranda romantik bir akşam yemeği sırasında teklif edilebilir.

Büyük düz alanlarda süslemeler yapılarak teklif edilebilir.

Bu temalara video, müzik gibi eklemeler de yapabilirsiniz.

 

Bunlar yapılırken başka insanlardan da yardım alınabilir. Havai fişek kullanımı da ortamı güzelleştiren detaylardandır. Diz çöküp çökmemek sizlere kalmış bir durum. Fakat samimi sözcükler söylemeyi asla unutmayın. En önemlisi de karşınızdaki insana olan sevginizi göstermekten çekinmeyin...