Elazığ’da, Miray Naz Daner, Mustafa Burak Doğru gibi ünlü isimlerin yer aldığı ’Gençlik Türkiye’nin Geleceğini İnşa Ediyor’ çalıştayının galası düzenlendi.

Anadolu Realist Gençlik Hareketi Derneği koordinesinde Türkiye Gençlik Platformu, Genç Askon Elazığ Şubesi ve Elazığ Sahne Sanatları ve Sanatçıları Derneği işbirliğiyle düzenlenen ’Gençlik Türkiye’nin Geleceğini İnşa Ediyor’ çalıştayının galası yapıldı. Galaya oyuncu Miray Naz Daner ve İsimsizler dizisinin senaristi Mustafa Burak Doğru gibi ünlü isimler de katıldı.

Genç Askon Elazığ Şubesi Başkanı Engin Tekataş ve Anadolu Realist Gençlik Hareketi Derneği Başkanı Erhan Eğit’in açılış konuşmaları ile başlayan program, halk oyunları gösterisi ile devam etti. Konuşmaların ardından plaket töreni düzenlendi.

Uçağı kaçırdı başka uçakla geldi

Programa katılan ünlü oyuncu Miray Naz Daner, "Elazığ’a gelmem biraz maceralı oldu. Sabah uçağı kaçırdım. Burada olmak içi başka bir bilet bulup Elazığ’a geldim. Elazığ’da fazla gezme fırsatım olmasa da burada değerli insanlarla tanıştım" dedi.

Ünlü senarist Doğru, şehit Fethi Sekin’in hikayesini yazmak istiyor"

Ünlü senarist Mustafa Burak Doğru ise plaketini Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’dan aldı. Doğru, "Yazdığım her hikayede memleketimi anlatmaya çalıştım. Birçok yerde ödül aldım ama burada en önemlisi gururum olan inşallah birgün hikayesi yazmayı Allah bana nasip eder Fethi Sekin’in babasının yanında bu ödülü almak çok farklı. Her şey olabiliriz ama ben kendi adıma söyleyeyim ki Fethi Sekin gibi olamayacağım. Fethi Sekin’le gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Türk tarihinde vatan, millet sevgisinin olduğunu aktaran Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise, tarihlerinde zulüm olmadığını, gittikleri yerlere hizmet, insanlık götürüldüğünü kaydetti.

Şehit babası;" Sizi ayrıştırmak, bölüp parçalamak isteyenlere karşı kenetleniniz"

Programda İzmir kahramanı şehit polis Fethi Sekin’in babası Mehmet Zeki Sekin,"Çalıştaya katılan öğrencilere hitaben, Türkiye’nin dört bir tarafından gelip tek yürek tek yumruk olunuz. Yeniden Türkiye olunuz. Sizi ayrıştırmak, bölüp parçalamak isteyenlere karşı kenetleniniz. Bu onlara verilecek en anlamlı cevaptır. Bu güzel ülke gençlerimizin omuzlarında ilerleyecek daha da güzelleşecektir" şeklinde konuştu.

Hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona eren programa, Miray Naz Daner, Mustafa Burak Doğru gibi ünlü isimlerin yanı sıra Belediye Başkanı Yanılmaz, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, şehit polis Fethi Sekin’in Babası Mehmet Zeki Sekin, Genç Askon Elazığ Şubesi Başkanı Engin Tekataş ve Anadolu Realist Gençlik Hareketi Derneği Başkanı Erhan Eğit, AKSAN Genel Başkanı Arif Erol, kurum müdürleri, üniversite öğrencileri ve davetliler katıldı.