Bu yüzden hem tercih edebileceğiniz parçaları, hem renkleri, hem de aksesuarları iyi değerlendirmeniz, biraz da vücudunuzu tanımanız gerekiyor.

Tesettür kombin yaparken en önemli noktalardan biri tenine uygun renkleri bilmektir. Hangileri sizin renginiz bilmelisiniz ve bu uygun olarak renk kombinleri ortaya çıkarmalısınız. Oluşturduğunu renk kartelası, giydiğiniz bir elbiseye uygun eşarp seçme konusunda oldukça yardımcı olacak, aynı zamanda da hazırlanma sürecinizi hızlandıracaktır. Yani işe renk kartelası hazırlayarak başlamak gerekiyor.

Tesettür kombin önerilerini incelemek bu yolculukta size ilham verebilir ancak birebir başkalarında gördüğünüz kombinleri yapmak doğru olmayacaktır.


Size kendinizi rahat ve şık hissettiren parçaları seçmelisiniz. Örneğin geniş paçalı pantolonlar arkadaşınızda çok şık duruyor olabilir ancak sizin fiziğiniz buna uygun olmayabilir ya da siz bu parça ile kendinizi iyi hissetmeyebilirsiniz.


Bu durumda da şık görünmezsiniz. İçinde kendinizi iyi hissettiğiniz tasarımlar şık duracaktır. Tunik seçenekleri, geniş paçalı pantolonlar, triko tasarımlar, elbiseler, trench coat alternatifleri ve eşarplar ilk akla gelen seçeneklerinizdir. Ancak bununla birlikte çeşitli şalvar modeli tulum ve benzeri tasarımlar da sizin için iyi olabilir.


Tesettür kombinleri yaparken dikkat edilecekler, sizin daha hızlı hazırlanmanızı ve daha şık olmanızı sağlayacaktır. Eşarp ya da şal kullanımında seçtiğiniz parçaları dikkate almalısınız.


Tercih ettiğiniz giysilere uygun olarak seçim yapabilir ya da konforunuza göre tercihte bulunabilirsiniz. Desenli eşarp ya da şal modellerini özellikle düz renkli ve desensiz giysiler ile bir arada kullanmak dengeleyici olacak, kolayca şık görünmenizi sağlayacaktır.


 Tesettür kombin önerilerinin önemli tüyosu bu olabilir. Son olarak kombinlerinizi uygun nitelikte kapan, pardesü ya da ceketler ile tamamlamayı, uygun forma sahip çantalar seçmeyi unutmamalısınız.

Uzun boylu ve zayıf olan bayanların uzun pardesüler tercihi olmalıdır ve de büyük bavul tipi el çantaları modern görünmelerini sağlayacaktır. Son günlerin modası olan minik sırt çantaları ise günlük kullanımda tercih edebileceklerinizden bir diğeridir.