Malatya’da 3 Aralık Dünya Engelliler günü yayımlanan mesajlarla kutlandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, yayımladığı mesajda engellilik konusunun tüm toplumu ilgilendiren önemli bir konu olduğunu kaydederek “Engellilik, yalnızca engellileri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren, teşhisten iyileştirmeye, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar genel bir anlayışla ele alınması gereken toplumsal bir konudur” dedi.
Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi Türkiye’de de milyonlarca engelli insanın bulunduğunu dile getiren Erdem
“Toplum içerisinde önemli bir nüfusu oluşturan engellilerin çalışma hayatı, eğitim, sağlık ve sosyal haklardan yeterince yararlanmaları devletimizin en önemli hedefidir. Bu nedenle devletimiz, engelli vatandaşlarımızın bakımı, sosyal çevreye uyumu, eğitimi, sağlık ve istihdamı gibi konularda çıkardığı yasaları uygulamaya koymuştur. Engellilerimizin çağdaş bir toplumda, ayrım yapılmadan, toplumun diğer bireyleriyle eşit pozisyonda yer alabilmeleri için her alanda desteklenmeleri gerekmektedir. Onların yaşamdan mutlu olmaları, geleceğe güvenle bakabilmeleri ve üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri için kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve tüm vatandaşlarımız işbirliği içinde olmalıdır" dedi.
Başkan Apohan’ın mesajı
3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Basın İnternet Medya Yayıncılar Derneği Genel Başkanı Selim Apohan’da “Engelli insanlarımızın yaşadıkları sorunlar tüm insanların sorunudur” dedi.
BİMYAD Başkanı Apohan yayımladığı mesajında, “Engelli vatandaşlarımızın hakları, başta anayasamız olmak üzere çeşitli yasalar ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınmış olmasına rağmen, ne yazık ki, büyük bir bölümü, bu haklarından yoksun bir yaşam içinde, aileleri ile yalnızlığa terk edilmektedir. Oysa engelli insanlarımızın yaşadıkları sorunlar yalnız kendilerinin değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısaca tüm insanların sorunudur. Bu anlamda, engelli vatandaşlara acıma duyguları ile yaklaşmak yerine. Kamusal hizmetlerin geliştirilmesi gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.