Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş tarafından bu yıl 4’ncüsü düzenlenen Yapı ve Dekorasyon Fuarı düzenlenen törenle açıldı.
Açılış törenine Malatya Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, Genel Sekreter Yardımcıları, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.
Yapı ve Dekorasyon Fuarı açılış konuşmasını yapan Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın, “Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş olarak ilimizi tanıtmak, kültürel değerlerimizi yaşatmak ve yaygınlaştırmak, ilimizin ekonomik anlamda gelişimine katkı sağlamak ve ilimizi bölgemizin cazibe merkezi yapmak için dönem dönem etkinliklerimiz oluyor.
Düzenlediğimiz bu fuarımıza yapı dekorasyon sektörünün önde gelen 41 firmasının katılımı sağlanmıştır. Fuar alanımızın tamamı firmalarımıza tahsis edilmiştir. Açılışını yapmış olduğumuz Yapı ve Dekorasyon Fuarımız 23 Ekim tarihine kadar 11.00-20.00 saatleri arasında açık kalacaktır. Ayrıca 28 Ekim 6 Kasım tarihleri arasında Yöresel Ürünler Fuarı ile bu yıl kültürel, sosyal ve ekonomik içerikli 9 fuar düzenlemiş olacağız” şeklinde konuştu. Büyükşehir Belediyesi olarak fuarlara ağırlık verdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise yaptığı konuşmada, “Malatya’yı ekonomik anlamda güçlendirmek, ticaret hacmini genişletmek ve bölgede cazibe merkezi yapmak çok ciddi çalışmaları gerektiriyor. Büyükşehir Belediyesi olarak fuarlara ağırlık verdiğimizi her fırsatta vurguluyoruz. Farklı sektörlerin ilimizde daha güçlü hale gelmeleri ve çevre illere hitap etmeleri çok önemli. İnşaat sektörü ülkemiz için sürükleyici sektörlerin başında geliyor. Bu ilimiz için de aynı önemde. İnşaatın canlanması temel hedefimiz. Malatya, kalite olarak inşaat sektöründe sayılı illerden biri. Bizler burada sadece Malatyalılara konut yapmamalıyız, hedefimiz daha büyük olmalı çevre illere de konut satabilmeliyiz.
Bizim temel amacımız ilimizdeki inşaat kalitesini yükseklere taşımak. Bunlarda tabi ki bu tür fuarlar sayesinde olacak. Bizim temel felsefemiz ilimizdeki ticaretin geliştirilmesi. Her sene fuarımız daha canlı ve katılım daha fazla oluyor. Bütün katılımcılara teşekkür ediyor Fuarımızın verimli geçeceğine inanıyorum” ifadelerine yer verdi.
Son olarak konuşan Malatya Valisi Mustafa Toprak, “4. Yapı ve Dekorasyon Fuarının ilimize, katılımcılara ve sektörüne hayırlı olmasını diliyorum. Malatya ekonomik olarak önemli gelişmeler gösteriyor. Malatya üretiyor ve ürettiğini satıyor, pazarlıyor. Fuarların asıl amacı da bu. Önemli olan ürettiğini pazarlayabilmek, istediği noktaya gelmek, piyasada tutunabilmek. Yapı ve Dekorasyon Fuarının bu anlamda önemli bir katkı sağlayacağına inanıyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımızı ve Kültür A.Ş Genel Müdürümüzü tebrik ediyorum, fuarımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından 4. Yapı ve Dekorasyon Fuarının açılışı yapılarak stantlar gezildi.