Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile Fırat Kalkınma Ajansı arasında “Atık su Arıtma Tesisi Modernizasyonu Projesi” protokolü imzalandı. Yaklaşık 1 milyon TL maliyetli proje ile Organize Sanayi Bölgesi ve çevresinde çevre kirliliğinin azaltılması, enerji ve işgücü tasarrufunun sağlanması, altyapının geliştirilmesi ve yatırım ortamının iyileştirilmesi öngörülüyor.
Malatya Valiliği Toplantı Salonunda, Vali Mustafa Toprak’ın katılımıyla 2016 Yılı Yaşam Kalitesi ve Sanayi Altyapıları Mali Destek Programı kapsamında desteklenen Malatya I. Organize Sanayi Bölgesi “Atık su Arıtma Tesisi Modernizasyonu Projesi” protokol imza töreni gerçekleştirildi.
İmza törenine Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop, Malatya I. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Remzi Yaşar ve Fırat Kalkınma Ajansı Birim yetkilisi katıldı.
Vali Toprak, imza töreni öncesi yaptığı açıklamada projenin Organize Sanayi Bölgesine güzel bir katkı sağlayacağını belirterek “Fırat Kalkınma Ajansımız önemli mali destek projelerini uygulamaya geçiriyor. Bu günde Fırat Kalkınma Ajansı ulusal ve bölgesel plan ve programların uygulamasına yönelik faaliyet ve projelere destek sağlamakta ve bu planlara uygun olarak bölgenin kapasitesinin geliştirilmesine öncülük etmesi temel hedefidir. Malatya’da konuşlu bulunan Kalkınma Ajansımız Elazığ, Bingöl, Tunceli ve ilimizin bulunduğu bölgenin kalkınmasına katkıda bulunmaktadır” diye konuştu.
Fırat Kalkınma Ajansı’nın bugüne kadar 13 mali destek programı yürüttüğünü ve dört ilde toplam 558 projeye hibe desteği sağladığını ifade eden Toprak, “Destek alan firma, kurum ve kuruluşların eş finansmanı dahil bölge ekonomisine yaklaşık 166,5 milyon TL civarında yatırım bütçesi kazandırıldı. Kalkınma Ajansımız tarafından sağlanan hibe desteği yaklaşık 91,1 milyon TL iken ilimizde 214 proje için yaklaşık 28 milyon TL destekten faydalanmıştır” dedi.
Proje kapsamında 1’i yedek 19 projenin başarılı bulunarak mali destek almaya hak kazandığını belirten Toprak, “Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesine ait “Su Arıtma Tesisi Modernizasyonu Projesi” de bu program kapsamında Malatya ilinden destek alacak 5 projeden biridir. Yeşilyurt ilçemiz sınırları içinde kurulu 1. Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde 2002 yılından bu yana faaliyette olan mevcut atık su arıtma tesisinin altyapı modernizasyonunun sağlanmasına yönelik maliyetlerin destekleneceği toplam 934 bin TL bütçeli proje Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğümüzce hazırlanmış ve Fırat Kalkınma Ajansımıza sunulmuştur” şeklinde konuştu.
Toprak, proje ile Organize Sanayi Bölgesi ve çevresinde çevre kirliliğinin azaltılması, enerji ve işgücü tasarrufunun sağlanması, altyapının geliştirilmesi ve yatırım ortamının iyileştirilmesinin sağlanarak kente daha fazla yatırım çekilmesinin amaçlandığını kaydetti.
934 bin TL bütçeli projenin 700 bin 573 TL’sinin FKA tarafından hibe desteği olarak sağlanacağını kaydeden Toprak, “2017 yılı sonuna doğru tamamlanacak olan 10 ay süreli projenin başta ilimiz olmak üzere Organize Sanayi Bölgemize, faydalanıcılara ve bölgemiz ekonomisine olumlu katkılar sağlamasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile Fırat Kalkınma Ajansı arasında protokol imzalandı.