Kale Belediye Başkanı Cemal Akdemir, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin kendilerine 4 önemli proje için tam destek sözü verdiğini söyledi.
Geçtiğimiz günlerde Ankara ziyareti sırasında Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile bir araya gelen Kale Belediye Başkanı Cemal Akdemir, Malatya’da yeni gündeme gelen projelerin çeşitli bakanlıkların katkısıyla hayata geçirileceğini söyledi. Akmdemir, öncelikli olarak altyapı çalışmaları tamamlanan Ürüsnü Barajı’nın inşaat ihalesine çıkılacağını sonrasında ise Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca yürütülen sokak sağlıklaştırılması projesiyle, camilerin etrafı ve sokakların taşlarla işleneceğini söyledi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesindeki araçların Kale Belediyesi bünyesindeki projelere destek vermesi için de girişimlerin başlatılacağını belirten Akdemir, ayrıca güneş enerjisiyle tasarruf sağlanacağını kaydetti. Akdemir, Kale ilçesinin tüm enerji ihtiyacını karşılayacak 1 megawattlık kaynakla ilgili de girişimleri başlatacaklarını söyledi.
4 büyük projenin detaylandırıldığını kaydeden Akdemir, “İlk etapta bunlarla yetindik. Bunların alt projelerini dosya şeklinde ilettik” dedi.