Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 3 Aralık Dünya Engelliler Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, “Belediye olarak engelli çocuk ve yetişkinleri, engeli olmayan diğer insanlarla ayrıştırarak değil, birleştirecek bir yaklaşımla hizmetler üretmeye önem veriyoruz”dedi.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Belediyesi olarak engelli vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını belirterek, engelli bireylerin toplumun önemli parçaları olduğunu söyledi. Başkan Polat,
“3 Aralık Dünya Engelliler Haftasını en içten dileklerimle kutluyorum. Engelli kardeşlerimizi topluma kazandırmak, katılımcı ve üreten insanlar haline getirmek bizlerin başlıca görevleri arasındadır. Bugün ülkemizde 10 milyona yakın engelli insanımız yaşamaktadır, bir kısmı zihinsel bir kısmı da bedensel engellilerdir. Engelli kardeşlerimizle el ele verip engelleri birlikte aşmalıyız. Hizmetlerimizin odağına insanı koyuyoruz. Belediye hizmetlerini planlarken engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını dikkate almaya özen gösteriyoruz. Engelleri kafamızda kaldırmalıyız. Engelli kardeşlerimizin bizlerden beklediği sevgi ve saygıdır. Unutmamalıyız ki her sağlıklı birey engelli adayı adayıdır” dedi.
Yeşilyurt Belediyesi olarak engellilere yönelik farkındalık oluşturacak hizmetlere ara vermeden devam ettiklerini dile getiren Polat, “Bu kapsamında Özalper Mahallemizde engelli kardeşlerimiz için temelini attığımız ‘Engelsiz Park’ projemizi yakın zamanda hizmete sunacağız. Engelli bireylerimizi toplumdan soyutlamadan sosyalleşmesine imkan tanımak adına sosyal sorumluluk projelerimize ve yatırımlarımıza devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm engellilerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Haftasını kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Engelli öğrencilere trafik eğitimi
Yeşilyurt Belediyesi, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Haftası’ dolayısıyla engelli öğrencilere Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda uygulamalı trafik eğitimi verdi. Uzman eğitmenler eşliğinde trafik dersi alan öğrenciler, tatbikat alanında uygulamalı olarak trafikte yapılması gerekenleri öğrendi. Çocuk Trafik Eğitim Parkında misafir edilen Mehmet Topsakal Özel Eğitim Uygulama Okulundan 11 engelli öğrenci, trafik kuralları ile ilgili geniş kapsamlı eğitime tabi tutuldu. Trafik Eğitim Parkında trafik konulu sunumu izleyen engelli öğrenciler, trafikte uyulması gereken kurallarla ilgili bilgi sahibi oldu. Eğitim sırasında trafik ışıkları, yaya kaldırımlarında yürüme, trafik levhaları ile ilgili detaylı bilgiler verildi. Karşıdan karşıya geçme, trafik işaretleri gibi konularda eğitim alan engelli öğrenciler daha sonra özel eğitim parkurunda uygulamalı olarak araç kullanmanın kurallarını öğrendi.
Eğitimden memnun kaldılar
Verilen eğitimden memnun kalan engelli öğrenciler, parkta hem trafik kurallarını öğrenip hem çok eğlendiklerini belirterek, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a teşekkür etti. Oldukça neşeli ve keyifli geçen eğitime katılan Esila Şafak adlı minik öğrenci, “Araba kullandık, çok eğlendik, Yeşilyurt Belediyesine çok teşekkür ederim” dedi. Ferhat Fırat adlı öğrenci ise, “Gerçekten çok keyifli zaman geçirdik, trafik kurallarıyla ilgili hocalarımız bize bilgiler verdiler. Araba kullanmak çok zevkliydi. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Öğrencilere özel hediyeler verildi. Eğitim programına katılan engelli öğrencilere katılım sertifikasının yanı sıra Yeşilyurt Belediyesi tarafından hazırlanan özel hediyeler verildi.