Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediyesi tarafından Ramazan ayı dolayısıyla açılan İftar Çadırında vatandaşlarla birlikte iftar yaptı.

Battalgazi Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla 15 Temmuz Millet Meydanında açtığı İftar Çadırı ile vatandaşların Ramazan coşkusuna ortak oluyor. Vatandaşlar ilk iftarlarını Battalgazi Belediyesi İftar Çadırında açarken, Battalgazi belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da vatandaşlara iftar yemeği dağıttı.

Vatandaşların Ramazan ayını tebrik eden Başkan Gürkan, Ramazan’ın tüm insanlığa barış ve huzur getirmesi temennisinde bulunarak, “Rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan’ın içinde bulunduğumuz coğrafyadaki acı tablonun biterek, huzurlu bir coğrafya olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Ramazanın da milletimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Hayırsever iş adamlarının da katkıları ile her gün 2 500 kişiye iftar yemeği verileceğini belirten Gürkan, “İftar Çadırımızda her gün 3 muhtarımız, bir belediye meclis üyemiz, sivil toplum örgütümüzün temsilcileri, kanaat önderlerimiz vatandaşlarımızla bir araya gelerek, güzel bir birliktelik oluşturuyor. Ben özellikle Malatya’nın kadirşinas halkını kutluyorum. Ramazan ayı boyunca hayırseverlerimiz sıraya girmiş, öte taraftan Hayır Çarşımız, bir taraftan yiyecek, içecek ve temel maddeler dağıtırken, bunun da finansmanı noktasında Malatyalı iş adamlarımızın ve hayırseverlerimizin o marketi boş bırakmayarak, o hizmetlerin götürülmesinde vermiş olduğu katkıdan dolayı da kutluyorum” diye konuştu.

İftar Programına katılan İl Müftüsü Ümit Çimen ise Ramazan ayının önemi ile ilgili bilgiler verdi. Müftü Çimen, Ramazan ayının rahmet ve bereket ayı olduğunu belirterek, Ramazan ayında yapılması gereken ibadetler konusunda bilgiler sundu. Akşam ezanının okunması ile birlikte Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve İl Müftüsü Ümit Çimen, vatandaşlarla birlikte iftar yaptı.

Öte yandan Battalgazi Belediyesi tarafından 15 Temmuz Millet Meydanında ‘Battalgazi’de Ramazan Bir Başka Güzel’ adlı programda çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Ramazan ayı boyunca devam edecek olan etkinliklerin ilk gününde çocuklara yönelik orta oyunlar sahnelendi. Programda son olarak İlahi Sanatçısı Emrah Güneş sahne alarak, birbirinden güzel ilahileri seslendirdi.