Battalgazi İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ihtiyaç sahibi ailelere kömür dağıtımı gerçekleştiriyor. İlçede toplamda 7 bin 250 aileye kömür dağıtılması planlanıyor.
Battalgazi İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Adnan Fırat’tan edinilen bilgiye göre Battalgazi SYDV olarak 2016 yılı kömür dağıtımına 6 Ekim’de başlanıldığı belirtildi. Toplam 7 bin 250 aile yapılacak kömür yardımın da bu rakamın 6 bin 350’si Türk geri kalan 900’ü ise Suriyeli ailelere verilecek.
Kömür dağıtımının yağışlar başlamadan önce bitirilmesinin planlandığı ve dağıtımı işlemlerinin aralıksız sürdüğü belirtilerek hak sahibi ailelere 1 ton kömür verildiği dile getirildi. Şu ana kadar 4 bin ton kömür dağıtımının gerçekleştirildiği öğrenilirken dağıtımların gerçekleştirildiği Cirikpınar Mahallesi’nde muhtar Öztürk Dağdelen emeği geçenlere teşekkür etti.
Muhtar Dağdelen, “Allah devletimize zeval vermesin. Kış gelmeden, yağmurlar başlamadan dağıtımların yapılması çok önemli. Bu iyilikten dolayı sebep olanlardan Allah razı olsun” dedi.
Mahallelerinde 160 aileye kömür dağıtımı yapıldığını belirten Dağdelen, “Battalgazi SYDV’de çalışan arkadaşlar işlerini tam anlamı ile yapıyor, gerçekten yardıma muhtaç insanlara veriliyor” şeklinde konuştu.
SYDV görevlisi Murat Maskar, tarafından yardıma muhtaç ailelere kömürler teslim edilirken vatandaşlar ise yardımdan dolayı yetkililere teşekkür etti.