Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Şube Müdürlüğü ve Yeşilyurt İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Tim Komutanlığı ekipleri müşterek olarak kış lastiği denetimi yaptı.
Malatya Organize Sanayi Bölgesinde yapılan denetimde ticari amaçlı yolcu ile yük taşıyan araçlar tek tek durdurularak kış lastiği uygulaması yapılırken Trafik Tim Komutanı Astsubay Üstçavuş Murat Dilek de sürücü ve şoförlere kış şartlarında araç kullanımı hakkında teknik bilgiler verdi. Üstçavuş Murat Dilek, sürücülere, tedbirsiz ve hazırlıksız yola çıkmamaları, araçlarında mutlaka zincir, çekme halatı ve takoz bulundurmaları, ani durup kalkma yapmamaları ve takip mesafesini korumaları noktasında uyarılarda bulundu.
Uygulama sonucu korsan olarak çalıştığı tespit edilen 2 minibüs trafikten men edilirken, fazla yolcu taşıdığı tespit edilen 9 okul servis aracına da cezai işlem yapıldı. Uygulamada ayrıca Jandarma tarafından hazırlanan kış şartlarında araç kullanma ile ilgili bilgilendirme broşürleri de dağıtıldı.