Türkiye’de ilk kez Malatya’da hayata geçirilecek olan bayanlara özel ‘Pembe trambüs’ uygulamasına CHP’liler karşı çıkıyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından önümüzdeki günlerde uygulamaya konulacak olan bayanlara özel ‘Pembe trambüs’ uygulaması muhalefetin tepkisine neden oluyor. Konuyla ilgili CHP Kadın Kolları Başkanı Güllü Tuncer ile bir basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Enver Kiraz, Pembe trambüsün Malatya’nın imajını zedeleyeceği görüşünde.

Pemne Trambüs uygulaması ile Malatya’nın kültürel ve sosyal bakımdan bir alt lige düşeceğini ileri süren Kiraz, uygulamanın yanlış olduğunu savunarak yetkililerden bu konuda geri adım atmalarını beklediklerini söyledi.

CHP Malatya Kadın Kolları Başkanı Güllü Tuncer ise Malatya’da uygulanacak olan pembe trambüs ile kadınlar ve erkeklerin ayrı trambüslerde seyahat edeceklerini belirterek “Bu uygulamayı biz kadınlar olarak kabul etmiyoruz. Bizler Kadın-Erkek eşitliğine inanıyoruz” diye konuştu.

Kadınlar olarak hayatın her anında erkeklerle eşit muamele görmek istediklerini belirten Tuncer,” Ağır bedensel güç gerektiren işler hariç erkeklerin yaptığı her işi yapıyoruz bu hakkımızı sonuna kadar savunacağız” dedi.

İnönü Üniversitesinde öğretim gören bayan öğrencinin sosyal medyada başlattığı kampanya sonrasında Malatya Büyükşehir Belediyesi sadece bayanların bineceği Pembe Trambüs projesini hayata geçireceğini açıklamıştı.