Eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti. Güçlü, “Malatya bizim ülkemizde güzellikleri barındıran bir ilimiz” dedi.
Eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti. Ziyarette, AK Parti Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Yaşar Karataş, Zafer Kırçuval, Abdulvahap Şerefhanlı ve Milli Türk Talebe Birliği Başkanı Mehmet Sağdıç da hazır bulundu. Ziyarette konuşan Eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, Malatya’ya eğitim ve kültür faaliyet için geldiklerini belirterek, “Malatya’ya bir eğitim-kültür faaliyeti için geldim. Malatya bizim ülkemizde adı geçtiğinde hep kıymet ifade eden güzellikleri barındıran bir ilimiz. Battalgazi Belediyemizi ziyaret imkanımız oldu. Başkanımızla sohbet ediyoruz. Ülkemizin ekonomik gelişmesi, sağlık, ulaşım ve diğer alanda gelişmeler hepimizin hayatında büyük değişim yaptı. Biraz eğitim-kültür alanındaki gelişmelerle ilgili çalışmaların öne çıkması konusunu görüşüyoruz. Malatya bu konuda öncü olan illerimizden birisi. İnşallah daha da verimli, çok kalıcı ve örnek çalışmalara imza atarlar. Ben kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bizde bakanımıza öncelikle Malatya’ya gelmesinden ve Battalgazi Belediyemizi ziyaretinden dolayı minnettarlığımızı ve şükranlarımızı sunuyoruz. Eğitim faaliyetleri için gönül ve ruhunu oraya koyup, o memleketi aydınlanması noktasında gayret gösteren ve zamanını ona ayırmak büyük bir fedakarlık ister. Geçtiğimiz süreç içerisinde 58 ve 59. Hükümetlerde de büyük hizmetler veren, tarım bakanımızı Malatya’mızda, Battalgazi’mizde görmek bizim için bir onurdur. Kendilerine bu vesile ile hoş geldiniz diyorum. İnşallah Malatya ile memleketi olan Konya’nın arasında kadim bir geçmiş hukukumuz vardır. Konya ile Malatya kardeş şehirdir. Nedeni ise özellikle Osmanlı döneminde şehzade şehri nasıl Manisa, Amasya ise Selçuklular döneminde ise şehzadeler şehri Malatya’dır. Alaaddin Keykubat olsun, Gıyasettin Keyhüsrev olsun onlar şehzadelik hayatlarını Malatya’da geçirmişler ve Konya’da Payitahta’da hüküm sürmüşler ve Selçuklu Medeniyetlerini kurmuşlar. O medeniyetin manevi mimarları olan hocam gibi, o döneme ait Mevlana hazretleri olsun, İbn-i Arabi hazretleri olsun, Saaddetin Konevi hazretleri olsun, onlarda o dönemde Malatya’nın üniversitesi olan Şahabe-i Kübra medreselerinde uzun yıllar hocalık yapmışlar, hem bu şehzadeleri yetiştirmişler, hem de Anadolu medeniyetlerinin yerleşik kültüre dönüşmesi noktasında Payitaht olan Konya’da da aynı zamanda bu eğitim faaliyetlerini sürdürmüşler. Şimdi bakanımız da bir Konyalı olarak Selçuklu şehzadeler şehrine gelmesi bizleri mutlu etmişler. Biraz sonra geçmiş atalarımızın Selçuklu şehzadelerinin yaşadığı ve eğitim öğretim gördükleri medrese külliyelerini de Cuma vesilesi ile oraları gidip gezeceğiz” diye konuştu.
Ziyarette, Gürkan, Eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Güçlü’ye tablo ve kayısı hediye etti.