Kale ilçesinde Ürünsü Deresi’nin ıslah edilerek bölge halkına sulama suyu olarak kullandırılması çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Kale ilçesinin yıllardır çözülemeyen içme ve sulama suyuyla ilgili hummalı çalışmalar sürüyor. Bölgedeki tabiat şartlarının oldukça zor olduğunu anlatan Kale Belediye Başkanı Cemal Akdemir, Ürünsü Deresi’nin ıslah edilerek bölge halkına sulama suyu olarak kullandırılacağını söyledi. Bölge halkına sulama suyu hizmetinin sunulması için çalıştıklarını söyleyen Başkan Akdemir, "Çocukluğumdan beri insanların su ihtiyacını gidererek, rahat çalışabilmesini hayal ediyordum. Şu an Ürüsnü Deresinde yapılan faaliyetler beni gerçekten çok mutlu ediyor. Hayalim gerçek oluyor" diye konuştu.

Boru döşemesinin yanı sıra yollarda da ıslah çalışmalarının yapıldığını ifade eden Başkan Akdemir, "Kış şartlarının ağır geçmesinden dolayı daha önce yaptığımız yol çalışmaları bozulmuştu. Çalışma yapıldı onarmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu. Vatandaşların çalışmalardan çok memnun olduğunu kaydeden Akdemir, "Milletin memnuniyeti had safhada. Çünkü gerçekten zor şartlar altında yaşıyorlardı. İstanbul’da yaşayan hemşehrilerimiz dahil olmak üzere Kaleliler, belediye çalışanlarımızı bile arayıp tebrik ediyor. Büyük bir yaraya parmak bastınız diyorlar. Biz de yaptığımız işin memnuniyetini yaşıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kale’nin yeniden inşası için önemli projeleri hayata geçiren Başkan Akdemir, referandum süreciyle ilgili de yoğun mesai harcıyor. Sokak sokak Kale’ye referandumda niçin evet denmesi gerektiğini anlatan Akdemir, anlatmaya 16 Nisan’a kadar durmaksızın devam edeceklerini söyledi.