Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 2. Ordu Komutanlığının Altay Kışlası’na taşınması noktasında Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’a talepte bulunduklarını belirterek, 2. Ordu Komutanlığının bulunduğu bölgeyi tamamen yeşil alan yapmayı planladıklarını söyledi.
Geçtiğimiz günlerde Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve AK Parti Malatya milletvekilleri ile birlikte Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ı ziyaret ettiklerini hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bu ziyarette şehir merkezinde bulunan askeri alanlarla ilgili yapılacak çalışmaları Bakan Işık’a ilettiklerini kaydetti.
Askeri alanların şehir merkezinde kalmasının ne kadar tehlikeli olabileceğini 15 Temmuz’da gördüklerini dile getiren Çakır, “Şu anda bu askeri alanların şehir dışına çıkması ile ilgili genel bir görüş ve eğilim var. Bunu Cumhurbaşkanımız ve Milli Savunma Bakanımız da zaman zaman ifade ettiler. Bizim de şehir merkezinde kalmış 8 askeri noktanın şehir dışına taşınması noktasında daha öncesinde görüşlerimiz ve çalışmalarımız vardı. 15 Temmuz süreci ile birlikte bu çalışmalarımız hızlandı. Geçtiğimiz günlerde bu konuyla alakalı olarak Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci ve milletvekillerimize birlikte Milli Savunma Bakanımızı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi verdik ve onların da desteğini istedik. Bu çalışmaların başında 2. Ordu, Çakmak Kışlası ve Altay Kışlası geliyor. Biz 2. Ordu’nun yerinin tamamen yeşil alan olmasını talep ettik. Çakmak Kışlasının yerine ise şehir merkezinde kalmış ve trafik yoğunluğuna neden olan kamu alanlarının ve bazı okulların taşınmasını ve bazı bölgelerinin de yeşil alan olmasını talep ettik. Ayrıca görüşmelerimizde 2. Ordu’nun Altay Kışlasına taşınmasını da konuştuk büyük ihtimalle de 2. Ordu Altay Kışlası’na taşınacak” diye konuştu.
“Büyükşehir Belediyesinde 50 kişi açığa alındı”
Çakır FETÖ ile mücadele konusuna da değinerek, Büyükşehir Belediyesinde bugüne kadar 50 kişinin açığa alındığını söyledi. Çakır, “Bunlar gizli bir yapı olduğu için bunları görmemiz ve tespit etmemiz çok kolay değil. Bu ciddi bir çalışmayı gerektiriyor. Biz kurum olarak her türlü araştırmayı yaptık ve şu an 50’ye yakın kişi açığa alındı. Çalışmalarımız titiz ve aralıksız bir şekilde devam ediyor" şeklinde konuştu.