Yeşilyurt Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla ‘165 cami de 100 bin vatandaşa aşure ikramı’ hedefiyle Cuma namazı sonrası vatandaşlara aşure ikram etti.
Cuma namazını Turgut Özal Mahallesi’ndeki Ahmediye Cami de kılan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, cami önünde kurulan kazanların başına geçerek vatandaşlara aşure dağıttı. Vatandaşlarla sohbet edip aşure yiyen Polat, yaptığı konuşmada Muharrem ayı ve aşure ikramlarının önemine dikkat çekerken, Muharrem ayının insanlık alemine kardeşlik, barış ve hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. Aşure dağıtımındaki amaçlarının toplumdaki kardeşlik, paylaşma ve birliktelik ruhuna katkı sağlamak olduğunu dile getiren Polat, “Farklı nimetlerin bir araya getirilerek eşsiz bir lezzete dönüşen aşurede olduğu gibi toplumdaki tüm kesimleri kardeşlik, paylaşma ve yardımlaşma duygusunda birleştirmek adına bu organizasyonları yapıyoruz. Muharrem ayı dört haram aydan bir tanesidir, bu mübarek ayda savaşmak ve kan dökmek yasaktır. 15 Temmuz darbe girişiminde de anlaşılacağı üzere yaşadığımız bu coğrafyada üzerimizde açıkça oyunlar oynanmakta ve batılı güçler bizi parçalamak adına her türlü girişimde bulunmaktadır. Bize düşen görev, şehit kanlarıyla sulanmış aziz vatanımızda kardeşlik anlayışında özgürce yaşamaktır. Bunu sağlamanın yolu da her türlü şart ve durumda kenetlenmektir. 15 Temmuz’daki kenetlenmeyi nasıl sağladıysak bundan sonrada aynı ruh ve anlayışla hareket etmeliyiz. Muharrem ayında dağıtımını yaptığımız aşurelerimiz ile toplumuzda birlik beraberlik ve paylaşma duygularımızı pekiştirmeyi hedefliyoruz. Aşuremizin içinde ki bolluk ve bereket gibi ailelerimizin evlerinde de bolluk bereketin eksik olmasın”şeklinde konuştu.
Polat, geçen hafta başlattıkları aşure dağıtımı kapsamında bugün 26 farklı camide vatandaşlara aşure ikram ettiklerini ifade etti. Polat, “Milletimiz bu ayda aşureyi bir vesile kılarak güzel bir dayanışma ve birliktelik sergiliyor. Bu toplumdaki birliktelik ruhuna katkı sağlıyor. Aşure birlik ve beraberliğin sembolüdür. Yeşilyurt İlçemizde geçen hafta itibariyle başlattığımız ve üç hafta devam edecek olan aşure etkinliğimizde 165 cami de 100 bin vatandaşımıza aşure ikram edeceğiz. Bugünde 26 cami de vatandaşlarımıza personellerimiz tarafından aşure ikram edildi. Bu birliktelik ve toplumsal dayanışma ruhumuza katkı sağlıyor. Aşuremizin içinde ki bolluk ve bereket gibi ailelerimizin evlerinde de bolluk bereketin eksik olmasın” diye konuştu.