AK Parti Salihli İlçe Başkanlığı’na yapılacak olan atama için parti binasında gerçekleştirilen temayül yoklamasına yoğun katılım oldu.
AK Parti Manisa Koordinatörü ve 23-24. Dönem İzmir Milletvekili Ali Aşlık nezaretinde gerçekleştirilen temayül yoklamasında partililer, üçer isim yazıp oy kullandı. Kurucular Kurulu üyeleri, eski ilçe başkanları, son yönetim kurulu üyeleri ile Gençlik ve Kadın Kolları üyeleri, mahalle temsilcileri ve eski belde ve belediye başkanlarının da oy kullandığı temayül yoklaması ile ilgili olarak Aşlık, özel açıklamalarda bulundu.
İlçe başkanının istifa etmesi nedeniyle yeni başkanın temayül yoklaması ile belirleneceğini kaydeden Aşlık, “İlçe Başkanımız görevinden istifa ettiği için temayül yoklaması ile yeni isim belirleyeceğiz. Teşkilat çalışmalarımızda il için ilçe için belirlenmiş, kimlerle görüşeceğimize dair önceden hazırlanmış listeler var. O listeler çerçevesinde bazıları ile yazılı bazıları ile de doğrudan görüşerek temayül yapıyoruz. Bugün eski ilçe başkanlarımız ile birebir görüştüm. Devamında sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile de bire bir görüşmeyi düşünüyorum. Kadın kollarımız, gençlik kollarımız, ana kademe ve mahalle temsilcilerimiz ile de temayül yapıyoruz. Her bir arkadaşımız en az 3 isim yazmak suretiyle bize önerecekleri isimleri almış olacağız. Amacımız şu; bizim belirlediğimiz isimleri değil herkes gönlünden geçen ismi yazıyor. Dolayısıyla ortak paydayı bulmaya çalışıyoruz. Bütün bu birebir görüşmeler ve temayül yoklamaları sonucunda raporumu hazırlayıp teşkilat başkanlığımıza bildireceğim. Teşkilat başkanlığımız bu isimleri Ankara’ya davet edecek. Öne çıkan arkadaşlarımızdan birisi en kısa sürede ilçe başkanı olarak atanacak. Ortak paydamız, AK Partimizi ilçemizde en iyi şekilde temsil edecek halk arasında sevilen teşkilatımızı tanıyan isimleri ön plana çıkartıp birisini atamak.” şeklinde konuştu.