3-11 Ağustos Tarihleri arasında Muaythai sporunun anavatanı olan Tayland’da düzenlenen Muaythai Dünya Şampiyonasına katılan Şehzadeler Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Damla Dinçer, final maçında karşılaştığı Taylandlı rakibi Thıpawan Phumboonak’ı nakavt ederek Dünya Şampiyonu oldu. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, sporcularının dünya şampiyonu olmasının gururunu yaşadıklarını belirtti.

Ferdi Amatör spor branşlarında ulusal ve uluslararası arenada sürekli büyük başarılar elde eden Şehzadeler Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları, geçtiğimiz gün Taylan’da düzenlenen Muaythai Dünya Şampiyonasında büyük bir başarıya daha imza attı. Şehzadeler Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu olan Damla Dinçer, Muaythai sporunun anavatanı olan Tayland’ın Başkenti Bangkok’ta düzenlenen Muaythai Dünya Şampiyonasında ev sahibi Taylandlı sporcu olan Thıpawan Phumboonak’ı nakavt ederek Dünya Şampiyonu oldu. Dinçer’in Muaythai’de almış olduğu Dünya Şampiyonluğu Manisalılar tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.

Devam eden müsabakalar nedeni ile Tayland’da bulunan Dünya Şampiyonu Dinçer’i tebrik eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Şehzadeler Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübümüzün sporcuları bizlere bir gurur daha yaşattılar. Geçtiğimiz ay Nevşehir’de yapılan müsabakalarda Türkiye şampiyonu olarak, Dünya şampiyonasına katılma hakkı kazanan kızımız Damla Dinçer, Muaythai sporunun anavatanı olan Tayland’ın başkenti Bangkok’ta düzenlenen Muaythai Dünya Şampiyonasında Taylandlı rakibini nakavt ederek altın madalya almış ve Dünya Şampiyonu olmuştur. Şehzadeler Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübümüzün sporcusu olan Damla Dinçer kardeşimiz Taylandlı rakibini nakavtla devirerek, A Milli Takımın turnuvadaki ilk altın madalyasını kazanmış oldu. Uluslararası bir arenada böylesine önemli bir derece elde ederek, ilçemizin, Manisa’nın ismini duyuran, o salonlarda milli marşımızı okutup şanlı Türk Bayrağımızı göndere çektiren milli sporcumuz Damla Dinçer kardeşimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Sporcularımızın başarılar elde etmesinde büyük emekleri olan Spor Kulübümüzün yöneticileri ve antrenörlerini tebrik ediyorum” dedi.