Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, hayatın her anını engelli bireylerle paylaşmaktan onur duyduklarını dile getirerek, “Bedensel ve zihinsel farklıları aşarak birçok başarıya imza atmış, sosyal hayatta kendini kabul ettirmiş bireyler, alkışların en kuvvetlisini hak edenlerdir." dedi.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla açıklamada bulunan Başkan Kayda, "Bizler, bu kardeşlerimizle gönüllerimizi birleştirerek bütün engelleri ilk önce zihnimizde aşmalıyız. Tüm engelleri yıkarak sosyal hayatımızda yer alan kardeşlerimizi hepimiz örnek almalıyız. Salihli Belediyesi olarak gayemiz, şehrimizi engelli kardeşlerimiz için kolay yaşanır bir hale getirmek, günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları en aza çekmek, onların hayata sıkı sıkı tutunmalarını, içlerinde var olan yaşama sevincini, yetenek ve becerilerini ortaya çıkarmalarını sağlamaktır. Ancak bu sayede tüm bireylerin temel hakkı olan yaşama hakkına saygı göstermiş, bu haklarını sonuna kadar kullanmaları için uygun ortamı oluşturmuş oluruz. Unutmayalım ki hepimiz birer engelli adayıyız. Bugünleri sağlıklı yaşıyor olmamız, yarınlarımızın da bu şekilde geçireceğimizin garantisini veremiyor." dedi.
Kayda, zihinsel ve bedensel farklılıkların yaşama dair engel oluşturmadığı bir dünya dileği ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladı.