Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Turgutlu Çepnibektaş Mahallesindeki yetersiz su sorununu mahallede yaptığı sondaj çalışmasıyla çözüyor.
MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde açtığı sondaj kuyularıyla su sıkıntısı çeken yerleşimlerin problemlerini ortadan kaldırmaya devam ediyor. MASKİ, Turgutlu Çepnibektaş Mahallesindeki sondaj kuyusunun yetersiz gelmesi üzerine yeni sondaj çalışması başlattı. İçme Suyu Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, 200 metre derinliğindeki kuyunun delgi işlemini tamamlayarak, borulama ve çakıllama işlemlerini sonlandırdı. Sondaj kuyusunun kompresörle kuyu temizliği de yapıldı. Deneme pompasının monte edilmesinin ardından, suyun içilebilirlik testi için numune alımları gerçekleştirilecek. Çepnibektaş’ta devam eden sondaj çalışmasını Turgutlu Koordinasyon İşleri Müdürü İbrahim Kutar, Çepnibektaş Mahalle Muhtarı Şazi Kaya ile birlikte yerinde inceledi.
“Su sıkıntımız çözülecek”
MASKİ tarafından yapılan sondaj çalışmanın su sıkıntısını ortadan kaldıracağını belirten Çepnibektaş Muhtarı Şazi Kaya, “Köyümüzdeki sondaj yaz aylarında yetersiz geliyordu, sıkıntı yaşıyorduk. O yüzden ek bir sondaj talep ettik. Sağolsunlar gelip çalışmaya başladılar. Sondajımız aktif hale geldiğinde sıkıntımız çözülecek, suyumuz mahallemize yetecek. İlgi ve alakalarından dolayı, yapılan çalışmalar için Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e ve MASKİ Genel Müdürlüğü’müze köyüm ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum” dedi.