Manisa’nın Salihli ilçesindeki Devlet Hastanesinde devam eden diyabet okulu 3’üncü dönem mezunlarını verirken, kursu bitiren diyabet hastalarının belgeleri düzenlenen törenle verildi.

Salihli Devlet Hastanesinde eğitim alan diyabet hastalarına sertifika verildi. ‘Diyabet Okulu’ adı altında diyabetlilere hastalığın ne olduğu, ne gibi problemlerle karşılaşacakları, problemlerin yönetimi, tedavideki püf noktaları ve dikkat edilmesi gereken durumlar, diyabete bağlı hastalıklardan korunma yöntemleri ayrıntılı olarak Dahiliye Uzmanı Dr. Ayhan Irak tarafından anlatıldı. Diyabet hastalarının ayak bakımı ve dikkat etmesi gereken kuralları ise diyabet eğitim hemşiresi Keziban Keleşer aktarırken, diyetisyenler Nadide Sevil Gökoğlu ve Elif Tomurcuk ise diyet, doğru bilinen yanlış beslenme şekillerini ayrıntılı bir şekilde anlattı.

Dahiliye Uzmanı Dr. Ayhan Irak, “Diyabet son zamanlarda görülme sıklığı hızlı artan önemli bir sağlık sorunu olup bu sıklığın artmasında düzensiz beslenme ve sedanter yaşantı ciddi rol oynamaktadır. Diyabetin kontrol altına alınmasında ve komplikasyonların önlenmesinde diyet ve yaşam tarzı değişikliği diyabetin her aşamasında olmazsa olmazıdır." dedi.

Diyabet okuluna başvuran hastaların 6 haftalık eğitimle diyabetle mücadele için daha bilinçli ve motive duruma geldiğini kaydeden Dr. Irak, "Sertifikalarını alan hastalarımız diyabetin tanınması ve kontrol altında tutulması için sorumluluk sahibi oldu. Diyabet okuluna kayıt yaptırmak isteyenler hastanemizdeki diyabet eğitim odasına başvurmaları gerekmektedir." şeklinde konuşarak, diyabet hastalarının eğitimler sonrası çok daha bilinçli olarak hastalıkla mücadele ettiklerini vurguladı.