Manisa İl genelinde projelerini bir bir hayata geçiren Manisa Büyükşehir Belediyesi, Gördes’te de Şehit Makbule Hanım Parkı Kent Meydanı projesi için çalışmalar başladı. Geçtiğimiz aylarda protokolü imzalanan proje için start verildiğini kaydeden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Gördes’in modern bir meydana kavuşacağını söyledi.

Manisa’nın Büyükşehir olmasının ardından ilçelerde yapılanmasını tamamlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi, projelerini de hayata geçirmeye başladı. Geçtiğimiz aylarda Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol’un protokolünü imzaladığı projeyle, Gördes Şehit Makbule Hanım Parkı Kent Meydanı yeniden düzenlenerek Gördesliler için yepyeni bir sosyal alana dönüştürülecek. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Tüm ilçelerimizin Büyükşehir’in hizmetlerinden en güzel şekilde faydalanabilmesi için çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz. Bu kapsamda daha önce protokolünü imzaladığımız Şehit Makbule Hanım Parkı Kent Meydanı projesinde çalışmalara başladık” dedi.

Modern bir meydan yapılacak

Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Gördes’in modern bir meydana kavuşacağını vurgulayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Daha önce Gördes’e gerçekleştirdiğimiz ziyarette ilçeye yapılacak yatırımlar noktasında istişarelerde bulunmuştuk. İlk aşamada meydanın altına otopark yapılması düşünülmüştü. Ancak zeminin uygun olmamasından ve yerin altındaki alanın küçük olmasından dolayı yer altı otoparkının yapılmaması noktasında mutabakata vardık. Ardından ilçe meydanının projesi ilçemize yakışır şekilde hazırlandı. Yan yollar ile birlikte 2 bin 200 metrekarelik alana yayılan kent meydanına gelen vatandaşları Kurtuluş Savaşı’nda şehit düşen Gördesli Makbule Hanım Anıtı ile karşılıyor. Anıtın etrafında yeşil alan ve ağaçlar ile çevrelenmiş oturma birimleri yer alıyor. Anıtın etrafında ise ışınsal doğrultuda konumlanan havuzlar; halkımızı Sanat Sokak’tan Jandarma Ast. Çavuş Özgür Artunç Bulvarı tarafında konumlanmış meydana yönlendiriyor. Meydanımızın Mimar Sinan Caddesi tarafında ise 1’i engelli olmak üzere toplamda 20 adet araç otopark yeri bulunmakta. Projemizin ilçemize şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.