Türkiye Voleybol Erkekler 1. Ligi Play-Off A Grubunda bir üst lige yükselme mücadelesi veren Jeopark Kula Belediyespor, rakiplerinin hepsini yenerek, tarihinde ilk defa final etabına yükseldi.

Voleybol Erkekler 1. Ligi Play-Off A Grubu’nda Efeler Ligi’ne yükselmek için mücadele eden Jeopark Kula Belediyespor, Ankara Başkent Spor Salonu’nda Palandöken Belediyespor’la yarı final son maçını oynadı. Karşılaşmayı, Kula’dan giden taraftalar ve çok sayıda voleybol sever izledi. Palandöken Belediyespor karşısında ilk seti 25-18, ikinci seti 25-22 son seti ise 29-27 skorlarla geçen Kula Belediyespor karşılaşmayı 3-0 kazandı. Jeopark Kula Belediyespor ligde olduğu gibi yarı finallerde de tüm rakiplerini yenmeyi başardı. Kula’nın filedeki efeleri, oynadığı son yarı final maçını da kazanmasıyla, 28, 29 ve 30 Mart tarihlerinde yine Ankara’da oynanacak final etabına grup lideri olarak katılacak. Yarı final maçları sona eren A grubundan finale yükselen diğer takım, Jeopark Kula Belediyespor’un bu sezon üç karşılaşmada da mağlup ettiği Konya Büyükşehir Belediyespor oldu. Final etabına B grubundan katılacak takımlar ise maçlar henüz tamamlanmadığı için netlik kazanmadı. Jeopark Kula Belediyespor’un final etabında parolanın Efeler Ligi olduğunu belirten Jeopark Kula Belediyespor Kulüp Başkanı Vedat Yılmaz, Kulalılara final heyecanını tattıracakları için mutlu olduğunu söyledi.

Yarı final etabında istedikleri oyunu sergileyerek, beklediği sonuçları aldıklarını belirten Jeopark Kula Belediyespor Baş Antrenörü Mustafa Çayır, Ankara’da kendilerini yalnız bırakmayan taraftarlarına teşekkür etti. Jeopark Kula Belediyespor Kulüp Başkanı Vedat Yılmaz ise takımının bu gururu yaşattığı için sporculara teşekkür ettiğini dile getirerek, “ Kula’yı Efeler Liginde temsil etmek için artık önümüzde sadece kısa bir serüven kaldı. Ligin başlamasından sonuna kadar bu inançla maçlara çıkarak başarılı olmasını bildik. Türkiye Voleybol Erkekler 1. Ligi Play-Off A Grubunda da üçte üç yaparak gruptan lider olarak çıktı. Artık önümüzde oynanacak olan final maçları kaldı. İnşallah buraya kadar geldiğimiz başarı ve inançla final maçlarında da galip gelerek Kula’mızı efeler liginde temsil etmek istiyoruz. Destek veren bütün hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca sporcularımızı da tebrik ediyorum” dedi.