Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Yunusemre Keçiliköy Mahallesindeki derede başlattığı temizlik çalışmalarıyla daha temiz bir çevre inşa ederek, olası taşkınlara karşı da önlem alıyor.
MASKİ Genel Müdürlüğü, başlattığı dere temizlik hamlelerini sürdürüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın yürüttüğü çalışmalar kapsamında Merkez Yunusemre ilçesinde bulunan Keçiliköy Mahallesinde yer alan Sulu Dere’de temizlik çalışmaları başladı. Bin metre uzunluğundaki derede temizlik çalışmaları büyük bir hızla ilerlerken, mahallede bu sayede kış mevsimine hazırlanmış oluyor. Mahallede ikamet eden vatandaşlar, yapılan çalışmalarla olası yağışlarda herhangi bir sıkıntıya maruz kalmayacak.
“Vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçlıyoruz”
MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, 17 ilçede hızla ilerleyen dere temizlik ve ıslah çalışmaları hakkında bilgi vererek, “Ekiplerimiz ve kullandığımız araçlarla hızlı bir şekilde derelerimizi temizleyerek, vatandaşlarımızın daha temiz bir çevrede yaşaması ve olası dere taşkınlarını önlemek için uğraş veriyoruz. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığımız tarafından yürütülen bu çalışmalar artarak devam edecek. Mahallelerimizden başlayarak tüm ilimizi kapsayacak olan çalışmalarımızla Manisalı vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçlıyoruz” dedi.