Manisa’da milletvekilleri ve belediye başkanları ve siyasi parti temsilcileri mübarek üç ayların başlangıcı ve Regaip Kandili dolayısıyla yazılı mesaj yayınladı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Yaşar Coşkun ve AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli yayınladığı mesajlarla üç ayların başlangıcını ve Regaip Kandilini kutladı.

Üç Ayların başlangıcı ve Regaip Kandili olması nedeniyle bir mesaj yayınlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Tövbe etmenin, manevi arınma ve kendini yenilemenin müjdecisi olan Regaip Kandili’nde kendimizi sorgulamaya ve dinin manevi ikliminde gönül huzuru, istikamet ve öz güven kazanmaya, ihtiraslarımızı dizginleyip menfaat ve çekişmelerden uzak kalmaya ihtiyacımız daha da artmaktadır. Yüce Allah’ın rahmet ve mağfiret kapılarını sonuna kadar açtığı bu günleri iyi değerlendirerek, ayrışmacı değil, birleştirici; ötekileştirici değil kucaklayıcı söylem ve hareketlerde bulunmamız gerektiğine inanıyorum. Ülkemiz ve İslam coğrafyasında yaşanan acı, hüzün ve gözyaşının bu kutsal günler vesilesiyle son bulmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyor; Üç Aylar ve Regaip Kandili’nin ülkemize, milletimize, Manisa’mıza ve Türk-İslam alemine bolluk, bereket, huzur, barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum" dedi.

AK Parti’li Baybatur’dan kandil mesajı

Üç ayların başlangıcı Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, "Regaip gecesi, mübarek üç aylardan ilki olan Recep ayı ile başlayıp, Şaban ayı ile devam eden, rahmeti, feyzi ve bereketi bol olan Ramazan ayı ile taçlanan mukaddes günlerin müjdecisidir. Rahmet ve mağfiret kapılarının açıldığı bu müstesna gecenin kalplerimizi iman, ilim, hikmet ve hakikat nuruyla aydınlatabilmek için güzel bir fırsat olacağına inanıyorum. Sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının oluşmasına, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine vesile olan Regaip Kandili’nin tüm insanlık için hayırlar getirmesini diliyor, İslam alemi ve milletimizin mübarek kandilini kutluyorum” diye konuştu.

Başkan Çelik’ten kandil mesajı

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Üç Ayların başlangıcı ve Regaib Kandili nedeni ile bir mesaj yayımladı. Başkan Çelik yayınladığı mesajında, "Geçen yıl bu mübarek geceyi ve üç ayları idrak edip bu yıla erişemeyip Hakk’ın rahmetine kavuşan müminlere ve bu vatan için toprağa düşen şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Üç ayların başladığını müjdeleyen bu mübarek gece; Allah’ın bağışlamasının, lütuf ve kereminin indiği rağbet gecesidir. İnsan Allah katında rağbet ettiği şeylere göre rağbet görür. Bu kutlu gecede ‘rağbetimizi’ iyiye, doğruya, güzele, güzel ahlaka ve Allah’a yöneltip onun rızasına talip olarak Allah’tan rağbet görmeniz dileğiyle; Bütün hemşerilerimin, cümle Müslümanların Regaip kandilini kutlar, Regaip Kandilinin ve üç ayların tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz ederim" dedi.

Başkan Çerçi Regaip Kandili’ni kutladı

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Regaip Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Bu mübarek gece vesilesiyle Allah yoluna meyletmemiz ve O’nun merhametine nail olmak en büyük duamızdır. Bu mübarek gecede yapacağımız her ibadet, Yüce Allah’ın huzurunda kabul görür. Meleklerin adını koyduğu bu güzel gecede yapacağımız her iyilik Yüce Allah’ın huzurunda sevap hanemize yazılır. Üç ayların ilki olan Recep, ekim ayıdır. Bu ayda sevaplarımızı ekeriz. Şaban, bakım ayıdır. İmanımızı ve şuurumuzu besler büyütürüz. Ayların en kutsalı Ramazan ise hasat ayıdır. Ektiğimiz ve büyüttüğümüz ihsanların mahsulünü toplarız. O zaman gelin bu mübarek Regaip Kandili’nde iyilik ekelim, sevap işleyelim ve bol bol Rabbimize yakarıp af dileyelim. Bu vesileyle kıymetli halkımızın Regaip Kandili’ni tebrik ederken üç ayların gönül coğrafyamıza iyilik ve bereket getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum" dedi.

Başkan Şirin’den birlik ve beraberlik vurgusu

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Regaip Kandili ve üç ayların başlangıcı dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi, “Mübarek üç aylar ve içerisinde barındırdığı kandiller; insanların kalplerini yakınlaştıran, dostluk, komşuluk, akrabalık ve kardeşlik duygularını artıran, maneviyatımızın aydınlanmasına vesile olan özel ve güzel gecelerdir. Bu özel gecelerin, gönüllerimize huzur, insanlığa barış ve dünyaya adalet getirmesini diliyorum. Bu mübarek zamanlardaki tek duamız, Türk ve İslam Coğrafyaları’nın tamamına barış, huzur, sağlık ve mutluluk gelmesi, gözyaşlarının dinmesidir. Dualarımızı birbirimizden eksik etmememiz temennisiyle, tüm halkımızın mübarek Regaip Kandilini kutluyor; sevgi ve saygılarımı sunarken; bu vesileyle vatan ve millet nöbetindeki tüm Mehmetçiklerimizi, polislerimizi Yüce Allah’a emanet ediyor, Regaip Kandili’nin ülkemize, milletimize ve Türk-İslam Alemi’ne huzur, barış, kardeşlik ve hoşgörü getirmesini temenni ediyorum. Regaip Kandilimiz mübarek olsun” dedi.

Başkan Kayda’dan sevgi ve hoşgörü dileği

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, üç ayların başlangıcı ve Regaip Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında, "Regaip Kandilinin de anlamına uygun olarak rabbimizden ülkemiz için barış ve huzur diliyorum. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz, kucaklaşmanın ve birlik içerisinde olmaktan başka çaremizin olmadığı bugünlerde dualarımız ülkemizin bölünmez bütünlüğünü hedef alan şer odaklarının Allah katında hak ettikleri cezayı bulmaları yönündedir. Üç aylara girdiğimiz bu günlerde manevi havayı fırsat bilerek aramızdaki çekişmeleri, kin ve kırgınlıkları kaldırarak, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalıyız. Kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesi için gayret göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, hemşerilerimin bereketli üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaip Kandilini tebrik ediyor, bu mübarek gecenin ülkemiz ve tüm insanlık aleminin mutluluk ve huzuruna vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Başkan Karaçoban’dan kandil mesajı

Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban üç ayların müjdecisi olan Regaip Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında "3 aylar, keremi bol olan Rabbimizin biz Müslümanlara sunduğu bereketli zamanlardandır. Bin aydan daha hayırlı olan ‘Kadir Gecesi’ni de içerisinde barındıran bu aylarda; rahmet kapıları sonuna kadar açılır. Bu nedenle en iyi şekilde değerlendirebilmeye çalışmalıyız. Hayatın çeşitli sıkıntıları ve nefsin istekleri karşısında yorgun düşen ruhlarımızı, Rabbimizin kulluk kapısına yaklaştırabilmek için, tövbeyle yeniden tazelenmeli ve salih amellerle bu günleri değerlendirme yoluna gitmeliyiz. Yüce Rabbimiz, bu aylarda elde edilen güzel hasletleri, kazanımları diğer aylar ve günlerde de devam ettirmeyi nasip etsin. Bu duygu ve düşüncelerle; üç ayların, İslam aleminin ve milletimizin birlik ve beraberliğine, barış ve huzuruna vesile olması temenni eder, tüm hemşerilerimin 3 aylarını ve Regaip Kandilini tebrik ederim" dedi.

MASKİ Genel Müdürü Coşkun Regaip Kandilini kutladı

MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Ecdadımız bu topraklarda yüzyıllar boyunca barış içerisinde yaşamış. Sevgisi, hoşgörüsü ve misafirperverliği ile tüm uluslara örnek olan milletimiz, kin ve nefretin olduğu her yerde tekrardan barış tohumlarının yeşermesi için gayret göstermektedir. Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu mübarek zamanların; ülkemiz, milletimiz ve geleceğimiz için hayırlara vesile olmasını dilerim. Mübarek üç ayların manevi iklimine girdiğimiz Regaip Kandili’nde toplum olarak şefkat, yardımlaşma ve dayanışma duygusuyla birbirimize yakınlaştığımız nice kandillere erişmenin dileğindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle idrak ettiğimiz Regaip Kandili’nin, ülkemize ve tüm insanlığa huzur ve barış ortamı getirmesini temenni ediyorum”

Başkan Mersinli’den Regaib Kandili mesajı

Regaib Kandili dolayısıyla yazılı mesaj yayınlayan AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli ise, "Kandiller, Müslümanlar için ulvi ve bir o kadar da müstesna zaman dilimlerinden biridir. Üç aylar olarak nitelendirilen Recep, Şaban ve Ramazan ayları, kalplerin ve gönüllerin manevi doyum mevsimidir. Üç aylar Müslümanlar için sevinç ve mutluluk aylarıdır. Recep ayı içerisinde bulunan Regaib Kandili, Rabbimizin rahmetinin, affının ve lütfunun yağmur gibi insanlığa yağdığı günlerdir. Rahmet ve mağfireti bol olan bu mukaddes günlerde ahlak ve erdemin, kardeşlik içinde bir arada yaşamanın, yetime, öksüze ve kimsesize kol kanat germenin, fakir ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmenin, kutsal değerlere saygının, insani erdemler bağlamında ulaşılabilecek en üstün değerler olduğunu hissederek Yüce Allah’tan af dilemeliyiz. Tüm bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerimizin ve İslam aleminin Regaib Kandilini kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum" dedi.