Manisa Bedensel Engelliler Derneği’ni ziyaret ederek dernek üyeleriyle buluşan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, engelli ailelerine bir de müjde verdi, 5 bin 500 konutluk Toplu Konut Projesi’nin 2. etabında onlara kontenjan ayıracaklarını duyurdu.

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci ve İlçe Kadın Kolları üyeleriyle birlikte Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız ve dernek üyelerini ziyaret etti. Ziyarette dernek üyeleriyle sohbet eden Başkan Çerçi, engellilerin ve ailelerinin yaşadıkları sorunları bildiklerini kaydetti, sosyal bir belediye olarak bu sorunları en aza indirmek için çalıştıklarını dile getirdi. Ziyaretinde engelli ailelerini sevindirecek bir de haber veren Belediye Başkanı Çerçi, “Engellilerimizin yaşadığı sıkıntıları en aza indirmek için çalışıyoruz. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüzün bu konuda örnek çalışmaları var. 5 bin 500 Konutluk Akgedik Yunuskent Toplu Konut Projesi’nin 2. etabında engelli ailelerimize belirli bir kontenjan ayıracağız. Engellilerimizin başvuru sayısına göre inşallah hepinizi ev sahibi yapacağız. Belirlenmiş bir bloğu engellilerimiz için ayıracağız. Engellilerimizin engel gruplarına göre hayatlarını kolaylaştıracak şekilde inşa edeceğiz. Belirlenen sayının üzerinde başvuru olması durumunda da engellilerimiz kendi aralarında kura çekerek ev sahibi olacaklar” dedi.

Manisa Bedensel Engelliler Derneği olarak ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Dernek Başkanı Yasemin Yıldız ise Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’nin her zaman yanlarında olduğunu dile getirdi. Dernek Başkanı Yıldız, “Yunusemre Belediyesi’nin bizler için yapmış olduğu çalışmalardan dolayı müteşekkiriz. Özellikle son on yılda engellilerimiz için yapılan çalışmalar ile artık engellilerimiz toplumsal hayatın içerisinde yer alabiliyor. Belediyenizin vermiş olduğu engelli aracı hizmeti için de ayrıca teşekkür ediyorum. Vermiş olduğunuz ev müjdesi ile de bizleri çok mutlu ettiniz" diye konuştu.