Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde basında yer alan Saruhanlı Atatürk Mahallesi’ndeki arıza haberine ilişkin açıklama yaptı.
MASKİ Genel Müdürlüğü, önceki günlerde basında çeşitli şekillerde yer bulan Saruhanlı Atatürk Mahallesi’nde meydana gelen su arıza haberi ile ilgili kamuoyunu aydınlattı. MASKİ, Yunusemre Sokak’ta bulunan büfe önünde yaşanan arızanın ilgili ekip tarafından incelendiğini, ancak sıkıntının abone bağlantısından kaynaklanmasından ötürü müdahale gerçekleşmediğini ve durumun dükkan sahibine anlatıldığını belirtti. MASKİ Genel Müdürlüğü, sıkıntının devam etmesi üzerine tekrar mahalleye ulaşan ekiplerin yaptıkları inceleme sonucunda, daha önce MASKİ ekiplerince körlenen eski şebeke hattına, başka bir tesisatçı tarafından bağlantı yapılmış olduğunu vurguladı. Eski şebeke bağlantısının demir olmasından dolayı patlak verdiğini tespit eden MASKİ, kendi sorumluluk sahası dışında olmasına rağmen eski hattan akan suyu keserek vatandaşın mağduriyetini giderdi. Söz konusu haberde adı geçen mahalle esnafı dayapılan haberin gerçek olmadığını söyleyerek, olayın kötü niyetli kimselerce çarpıtılarak karalama kampanyası yapıldığını ifade ettiler.
“Haber tamamen gerçek dışı”
Yapılan haberin hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığını ve kendi isminin kullanılmasından dolayı rahatsız olduğunu belirten büfe sahibi Murat Efe, “25 Kasım’da gelen gazete muhabirleri, büfemin önüne gelerek benimle görüştüler. Fakat olmayan bir şeyi yalan haber olarak kurmuşlar. Bizden herhangi bir ücret talep edilmedi. Haberi kendi istedikleri şekilde yazmışlar. Biz de bunu dile getirmek istedik. Diğer komşu esnafımız da şuan yanımızda ve bunun doğru bir haber olmadığını söylemek istiyoruz” diye konuştu.
“Karalamaktan vazgeçsinler”
Gazetede yer alan haberin tamamen karalama amaçlı olduğunun altını çizen civar esnaflardan kahvehane işletmecisi Önder İten, “Murat Efe’nin büfesinin yanında benim de çay ocağım var. Bu olay olduğunda ben de yanındaydım. Hiçbir şekilde para istendiğine dair bir şey söylenmedi. Hatta MASKİ ekipleri ellerinden geleni yaptılar, fakat sıkıntı tesisatta olduğu için MASKİ’nin görevi dışındaydı ve tesisatçı yapmaya çalıştı. Ama tesisatçının yapması gereken şeyleri de yine MASKİ gelip üstlendi. MASKİ yeri geliyor burada kendi işi dışındaki şeyleri de vatandaş mağdur olmasın diye yapıyor. Lütfen artık karalamaktan vazgeçsinler. Biz mahalleli olarak, Saruhanlı halkı olarak MASKİ’den memnunuz. Yeni kurulan bir kurum olduğu için bazı eksiklikler olabilir, normaldir; ama bunları da zamanla aştıklarını biz zaten görüyoruz halk olarak. Her şeyin hemen bir anda olmasını bekleyemezsiniz. Zamanla her şeyin daha da güzel olacağına biz eminiz. Kimse kimseden ne para istedi, ne para verdi. Komşum Murat Efe de bu konuda mahkeme yoluna başvurabilir, ben de şahitlik ederim kendisine. Karalamaktan artık vazgeçsinler” dedi.
(ÖND-Y)