Manisa’nın Salihli ilçesinde bulunan bir özel koleje ait öğrenciler, kaybolmaya yüz tutan el sanatları arasında yer alan Cam Üfleme Sanatı ile tanıştı.
Salihli’deki öğrenciler sevginin, barışın, kardeşliğin ve hoşgörünün temsili Mevlana Haftası’nda bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı cam üfleme sanatçısı Harun Veysel Gümüş, unutulmaya yüz tutmuş cam üfleme sanatını öğrencilere tanıttı. Kocatürk Koleji’nin daveti üzerine gelen cam üfleme sanatçısı Gümüş’ün gösterisini öğrenciler ise gruplar halinde izledi. Öğrencilere camın oluşumu, şekil verme sıcaklığı, ısı iletkenliği ve tarihçesi hakkında bilgiler veren Gümüş, uygulama sırasında tek parça cam borudan semazen ve cam ibrik yaparken, öğrenciler ise gösteriyi şaşkınlıkla izledi.
Türkiye’yi karış karış gezerek birçok okullarda cam sanatını öğrencilerle buluşturduğunu anlatan Veysel Gümüş, bu sanatı unutturmamak için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. Kolej Müdürü İsmail Kocamaz ise kaybolmaya yüz tutan el sanatları arasında yer alan Cam Üfleme Sanatı ile öğrencileri buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Öğrencilerin camın sanata dönüşümünü bu etkinlikle öğrendiğini ifade eden Kocamaz, bu etkinlikle öğrencilerin ayrıca ısı ve genleşmeyi uygulamalı olarak gördüğünü belirtti. Kocamaz, Kültür ve Turizm Bakanlığı cam üfleme sanatçısı Harun Veysel Gümüş’e teşekkür etti.