Şehzadeler Belediyesine bağlı ekipler Manisa’yı fetheden ve Saruhan Beyliğinin kurucusu Saruhanbey türbesi çevresinde düzenleme çalışması başlattı. Saruhanbey’in türbesi ve heykelinin bulunduğu alanda çalışma yapan ekipler, bazı vatandaşlar tarafından boyanan ve hava şartlarından etkilenen Saruhanbey heykelini temizledi.
Şehzadeler’de her alanda çalışmalar yürüten Şehzadeler Belediyesi ekipleri, yaptığı çalışmalarda tarihe de sahip çıkmaya devam ediyor. Saruhan Beyliği’nin kurucusu olan Saruhan Bey Türbe çevresi ve heykelinde temizlik ve çevre düzenlemesi çalışması başlatan Şehzadeler Belediyesi ekipleri, kimliği belirsiz kişiler tarafından boyanan Saruhan Bey heykelinde temizlik çalışması yaptı.
Şehzadeler Belediyesi olarak rutin belediyecilik çalışmalarının yanı sıra ecdat yadigarı eserlere de sahip çıktıklarını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Şehzadeler Belediyesi olarak ilçemizde rutin belediyecilik hizmetlerinin tamamını yapıyoruz. Rutin Belediyecilik hizmetlerinin dışında vatandaşlarımız için güzel olan her türlü çalışmalara da kayıtsız kalmıyoruz. Şehzadeler bilindiği gibi birçok şehzadenin yetiştiği bir şehirdir. Bunun yanı sıra Saruhan Beyliği’nin kurucusu Saruhan Bey’e de ev sahipliği yapmıştır. Bugün ilçemiz sınırlarında meftun olan Saruhan Bey’in türbesinde gerekli temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarını da Şehzadeler Belediyesi olarak yapıyoruz. Geçtiğimiz günlerde kimliği belirsiz kişilerce türbenin önünde bulunan Saruhan Bey heykeli çirkin bir şekilde boyanmış ve kötü bir görüntü oluşmuştu. Bunun yanı sıra değişen hava şartları nedeni ile boyalarında dökülme olmaya başlamıştı. Belediyemize bağlı ekiplerimiz hem heykeli temizleyip hem de türbe çevresinde çevre düzenlemesi yaptılar. Şehzadeler Belediyesi olarak ecdadımıza, ecdadımızın yadigarlarına sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.