Şehzadeler Belediyesi Esnaf Danışma Meclisi ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Şehzadeler’de bulunan esnafların sorunlarının masaya yatırıldığı Danışma Meclisi toplantısında, esnaf temsilcileri ile birlikte alınacak önlemler ve izlenecek yol haritası belirlendi. Şehzadeler Belediyesi olarak Esnaf ve Sanatkara büyük bir önem verdiklerini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Esnaf ve Sanatkarımız toplumumuzun sigortasıdır” dedi.
Şehzadeler Belediyesinin öncülüğünde düzenlenen Esnaf Sanatkarlar Danışma Meclisi ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Saruhan Otelde düzenlenen Danışma Meclisi toplantısına, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Belediye Başkan Yardımcıları Bilal Demir, İsmail Önal, MESOB Başkanı Hasan Geriter, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Sezgin Aydın, ilgili kurum müdürleri ve oda başkanları katıldı.
Şehzadeler Belediyesi olarak Esnaf ve Sanatkara büyük önem verdiklerini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Dün gece Adana, Aladağ’dan aldığımız acı bir haber ile yüreklerimiz dağlandı. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Ailelerinin ve milletimizin başı sağolsun. Yaralanan kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. Şehzadeler Belediyesi 2014 yılında şehrin tam ortasında kurulmuş olan yeni bir belediye. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar bir yandan kuruluş sürecimizi tamamladık, diğer bir yandan da ilçemizde ki 65 mahalle ve 170 bin vatandaşımıza hizmet etmeye çalıştık. Merkezde ki çarşı merkezinin ilçemizin sınırlarında olması nedeni ile gece nüfusu 170 bin olan ilçemiz gündüz nüfusumuz 300 binler civarını bulabiliyor. Bu nüfus yapısına da hizmet etmek için büyük bir çaba ve gayret sarf ediyoruz. Bu bağlamda esnaf ve sanatkarımız bizler açısından son derece önemli. Biz birlikte Şehzadeler’iz, biz büyük bir aileyiz. Şehzadeler’ de halkın nabzını tutan esnaf ve sanatkarımız bizim için son derece önemli. Bu nedenle gerek danışma meclisi gerekse de farklı vesileler ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunuyoruz, birlikte yaşadığımız bu güzel şehre daha güzel hizmetleri hep birlikte sunalım diye. Bulunduğumuz bu görevler hepimiz için geçici görevlerdir. Önemli olan bu görevlerde bulunduğumuz süre içerisinde şehrimize kalıcı eserler bırakabilmek ve güzel hizmetler yapabilmektir. Bu nokta da ger birimizin aynı hassasiyeti taşıdığına ben yürekten inanıyorum. Esnaflarımız sorunları ve sıkıntılar hem isiz hem de bizim tarafımızdan çok iyi biliniyor ve sürekli olarak dile getiriliyor. Ancak esnaf ve sanatkarımız toplumun sigortasıdır, bulunduğu mahallenin güvenliğidir. Esnafımız ile sağlık bir iletişim kurulduğu zaman, biz şehrin yöneticilerinin sorunların tespiti ve çözümü noktasında hızlı bir şekilde harekete geçmeleri mümkün olacaktır. Bu noktada belediyemizin halkla ilişikler ekibini de çok önemsiyoruz. Belediyemizin sosyal doku ekibi de esnaflarımızı ziyaret ederek, belediyemiz ve şehrimiz ile ilgili fikir alışverişinde bulunuyor ve onların önerilerini de alıyor. Biz hem Oda Başkanlarımız ile bir araya geliyoruz hem de bire bir tüm esnaflarımızı ziyaret ederek onların öneri ve taleplerini de dinleme imkanımız oluyor. Bu çalışmamız yapacağımız projelerimizde bize ışık tutmuş oluyor” dedi.

“Şehzadeler zabıtası halkın huzur ve sağlığı için çalışıyor”
Şehzadeler’de en büyük önceliklerinin esnafa ceza yazmadan diyalog ile çalışma sistemi olduğunu belirten Başkan Çelik, “Zabıta çalışmalarımız noktasında da halkımızın sağlık ve huzurundan ödün vermeden çalışıyoruz. Birinci önceliğimiz ceza yazmadan, ikaz ederek hereksin kurallara uyduğu, birbirini rahatsız etmeden, huzur içerisinde yaşadığı şartları temin etmektir. Tüm bunlara rağmen herhangi bir netice alamadığımız durumlarda da gereken yasal işlemleri başlatıyoruz. Geçtiğimiz günlerde değerli Birlik Başkanımız ve Oda Başkanlarımız ile bir araya gelerek belli noktalarda fikir alışverişinde bulunmuştuk. Bu toplantımızda da Kaymakamımız, Emniyet yetkilimiz, Tarım Müdürlüğü, SGK Müdürlüğü ve ilgili kurum temsilcilerimiz ile bir araya gelerek kayıt dışı için bir güç birliği oluşturmak istedik. Şehzadeler Belediyesi olarak biz Esnaf ve Sanatkarımızı seviyor ve önemsiyoruz. Bu şehirde hep birlikte yaşıyoruz. Ben inanıyorum ki bu ortak akıl ile büyük bir güç ortaya çıkacak ve bununla birlikte güzel çalışmalara birlikte imza atmış olacağız” diye konuştu.

“Birlik ve beraberlik içerisinde ticaret yapmalıyız”
Manisalı esnaflar olarak şehrin daha yaşanılabilir bir şehir olması için çalıştıklarını ifade eden MESOB Başkanı Hasan Geriter, “Esnaf ve Sanatkarlar Danışma Meclisi olarak biz sadece olaya Esnaf ve Sanatkar gözüyle bakmıyoruz. Bizler burada bir sorumluluk altında ticari kazançlarımızı sağlayabilmek için bir gayret gösterirken, merkez ilçemizde 400 bini bulan bir nüfusun bir kısmını da temsil ediyoruz. Yani alanda biz oluyoruz, verende biz oluyoruz. Bazı kararları alırken bizlerde her iki tarafımızı yan yana koyarak değerlendirmek, talep etmek durumundayız. Bizler bir şeyler talep ederken, masanın diğer tarafına da geçerek bazı değerlendirmeleri de yapmak zorundayız. Manisa’ da yaşayanlar olarak hepimize farklı, farklı sorumluluklar düşüyor. Ailelerimiz ile birlikte, birlik ve beraberliğimizi bozmadan en iyi şekilde kazanarak bu şehirde yaşamamız gerekiyor. Bu noktada bizleri bugüne kadar idare eden büyüklerimize de sorumluluklar düşüyor. Bu konuda bizlerin talebi el birliği ile Manisa’mızı bulunduğundan daha iyi, daha yaşanabilir bir şehir yapabilmenin gayreti içerisinde olmak zorundayız. Bu görevlere bulunduğumuz süreç içerisinde bu sorumluluk ile hareket etmemizde büyük yarar vardır. Böylesine güzel bir birlikteliği sağladığı için değerli Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Esnaf odalarımız 15 Temmuz’da devletinin yanında yer aldı”
Kendisinin de esnaf bir aileden geldiğini belirten Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu da şunları söyledi: “Böylesine anlamlı bir toplantıda siz değerli esnaf temsilcilerimiz ile bir araya gelmekten büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyor, bizleri bir araya getiren Şehzadeler Belediye Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. Bu toplantı vesilesi ile hem bizler kendimizi ifade etme hem de esnaflarımızın sorunlarını dinleme fırsatımız olacak. Kaymakamlık olarak çarşı merkezinde olduğumuz için gerek oda başkanlarımız, gerekse vatandaşlarımızın bizlere ulaşması son derece kolay oluyor. Bu noktada Manisa halkımıza çok teşekkür ediyorum, kamu kurumlarından olan istek ve taleplerini iletme noktasında son derece rahatlar. Ancak bizlere en fazla şikâyet yazılan cezalar nedeni ile geliyor. Son dönemlere yaşanan olaylar nedeni ile esnafımızın işlerinde bir nebze düşüş varken, üstüne birde cezalar yazılınca ciddi anlamda sıkıntı oluyor. Son dönemlerde gelen cezaları imzalarken ciddi manada üzülüyorum. Bir esnaf çocuğu olarak esnaflarımızın durumunu son derece iyi biliyorum. 15 Temmuz süreci ile ilgili de tüm Oda Başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın meydanlara inin cümlesi ile Oda Başkanlarımız hep devletin yanında yer aldılar. Cumhuriyet Meydanında yapılan Demokrasi Nöbetleri süresince Odalarımız çok iyi temsil edildiler. Bu nedenle Birlik Başkanımıza ve tüm Oda Başkanlarımıza maddi ve manevi katkıları nedeni ile çok teşekkür ediyorum. Kurulduğumuz günden beri Şehzadeler Belediyemiz ile uyumlu bir çalışma sergiliyoruz. Belediyemiz, Kaymakamlığımız ve Odalarımız halkımıza hizmet için var”