Selendi’de Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası ve 21 Mart Orman Haftası ve Ağaç Bayramı kutlamaları kapsamında Nevruz Şenliği düzenlendi.

Selendi Fatih Ortaokulu organizasyonunda yapılan şenliğine İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Mehmet Alakoyun, İlçe Emniyet Amir vekili Komiser Metin Demirel, Fatih Ortaokulu Müdürü Ahmet Kaçar, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Fatih Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Mustafa Bağyapan, Nevruz Bayramı dolayısıyla birlik ve beraberliğin önemine değinerek, "Bayramlarda kin ve nefretler unutulmuş; dostluk, barış baş tacı edilmiştir. Nevruz bütün güzel duygular yanında yeni ve umut dolu günleri, baharı, bolluk ve bereketi müjdeleyen bir bayram bir şenlik günüdür" dedi.

Nevruz şenliğinde Dede Korkut canlandırılarak dualar edildi. Sonrasında ise okul öğrencileri tarafından şiirler okundu, halk oyunları gösterisi sergilendi. Ayrıca şenlikte Nevruz ateşi yakılarak temsili örs üzerinde çekiç ile demir dövme töreni yapıldı.