Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran ve Abone İşleri Dairesi Başkanı Sevinç Deniz, idare bünyesinde kurulan Su Sayaçları Test ve Kalibrasyon İstasyonu’nda incelemelerde bulunuldu.
MASKİ Genel Müdürlüğü Abone İşleri Dairesi Başkanlığı, Su Sayaçları Test ve Kalibrasyon İstasyonu kurarak, kurumsallaşmanın ilk adımlarından birini hayata geçirmiş oldu. Su Sayaçları Test ve Kalibrasyon İstasyonu, Manisa Valiliği Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nün verdiği izin ile faaliyete geçti. Sanayi Bakanlığınca Su Sayaçları Standartları hakkında temel bilgiler, su sayaçlarının kalibrasyon eğitimi ile ilgili personele sertifika verildi.
İstasyonda, sayaçlarda herhangi bir nedenle oluşan arızaların tamiri yapılarak, sayaçlar tekrar kullanılabilir hale getiriliyor. Faaliyete geçen istasyonda arıza meydana gelen sayaçların laboratuvarda uzman ekipler tarafından incelenerek, tamir edilme süreci de başladı. Ayrıca, yeni hizmete sunulacak sayaçların mevzuat gereğince kalibrasyon kontrolleri de bu istasyonda yapılacak.
MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, Su Sayaçları Test ve Kalibrasyon İstasyonda yaptıkları incelemeler sonrası açıklamalarda bulundu. Başaran, “Türkiye genelinde Büyükşehir Belediyelerinin kullandığı kartlı su sayaç sistemi uygulamasını Manisa’da da başlatmıştık. Kartlı su sayaç sistemi hem vatandaşlarımıza hem de ekonomimize katkı sağlamaktadır. Manisalı vatandaşlarımıza daha iyi hizmet edebilmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın sıkıntı yaşamaması için arızalı olup sökülen sayaçların yerine işletme sayacı monte ediyoruz. İstasyonumuzda, sertifikalı usta personellerimiz bu hafta içerisinde 25 adet arızalı sayacı inceleyerek tamirini laboratuvarımızda gerçekleştirdiler. Gelecek arızalı sayaçların tamirlerini, test ve kalibrasyon istasyonumuzda gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.