Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Belediye ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında düzenlenen sportif, sanatsal ve mesleki kurslara yönelik ilgili işbirliği protokolü imza törenine katıldı.

Turgutlu Belediyesi ve Halk Eğitimi Müdürlüğü’nün yıl boyu süren sportif, sanatsal ve meslek edindirmeye yönelik kurs kurslarına yönelik gerçekleştirilen işbirliği protokolü Kaymakamlık Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. İmza töreninde Kaymakam Uğur Turan, Belediye Başkanı Turgay Şirin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hayrettin Uslu, Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Aylin Aşkıngil katıldı. İmza öncesi iki kurum arasındaki çalışmalara dair bilgi veren Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hayrettin Uslu, “Kamuoyunun da yakinen bildiği ve bizzat katılım sağladığı kurslarımızı önemli oranda Turgutlu Belediyesinin destekleriyle gerçekleştirmekteyiz. Sportif noktada tesis tahsisleri, sanatsal ve meslek edindirme anlamında başta belediyemizin 8. katında yer alan atölye ve TURBEM olmak üzere kendilerine ait mekanlarda vatandaşımıza hizmet sunabilmekteyiz. Değerli Başkanımızın özel ilgi ve alakalarıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da bu işbirliği protokolünü yenileyen imzayı atıyoruz. Bu noktada Sayın Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyoruz” dedi.

“İşbirliğimiz halkımıza hizmete dönüşüyor”

İşbirliği protokolünün hayırlı olmasını dileyen Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de eğitime yapılan yatırımın önemini vurgulayarak, “Göreve geldiğimizden bu yana çeşitli kurslarla eğitim çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunlardan en önemlisi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz ile yaptığımız protokol çerçevesinde açtığımız kursalar olmuştur. Bu kurslarımıza lojistik ve mekan gibi farklı şekilde desteklerle gerçekleştiriyoruz. Kurslarla halkımızın bireysel gelişimlerine katkı sağlarken, geleneksel el sanatlarımızın yaşatarak gelecek nesillere aktarılmasına, genç sporcuların yeteneklerinin ortaya çıkartılmasına yönelik hedefimize de ulaşma imkanı buluyoruz. Kısacası bu güzel işbirliği ile halkımıza hizmet vermekten memnuniyet duyuyoruz. Kurs faaliyetlerinin daha başarılı, daha verimli olabilmesi adına yaptığımız istişarelerimiz doğrultusunda geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da protokolümüzü yeniliyoruz. Bugün imzalayacağımız protokol doğrultusunda Halk Eğitimi Merkezi’nin bugüne kadar düzenlediği yüzlerce kurs dolayısıyla tecrübelerinden önemli ölçüde faydalanacağımız kanaatindeyim. Bunun en önemli göstergesi geçtiğimiz hafta MABEM’de açmış olduğumuz Çini, El Sanatları ve Resim kurslarımızın Bahara Merhaba Sergisi olmuştur. Sayın Kaymakamımız ve Değerli Müdürümüzün de iştirak ederek eğitici ve kursiyerlerimizi onurlandırdığı böylesi güzel organizasyonları önümüzdeki süreçte de gerçekleştirmeyi arzu ettiğimizi sizlerin huzurunuzda bir kez daha ifade etmek istiyorum. Tekrar tüm eğitici ve kursiyerlerimizi can-ı gönülden kutluyorum.” dedi.

“Bin 259 kursiyere eğitim verdik”

Dün olduğu gibi bugün de yarın da eğitime dair kurs faaliyetlerine yönelik imkanları seferber edeceklerini ifade eden Başkan Şirin, “Biliyoruz ki geleceğimize yaptığımız en büyük yatırım her daim ‘eğitim’ olmuştur. Kaldı ki 2016-2017 eğitim öğretim yılında bin 359 kursiyerimiz kurslarımızda eğitim aldı. Bu rakamlar Türkiye genelinde açılan en etkin kursların göstergesidir. Halk Eğitim Merkezimizi de bu başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Sayın Kaymakamımız ile birlikte daha nice hizmetlere imza atacağımızı düşünüyorum. Binalar eskiyor, eserler eskiyor ama eğitim alanında insana yapılan bu yatırımlar kalıcı oluyor. Başarılı çalışmalarımızın arkasında her zamana duran Sayın Kaymakamımıza da desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Kaymakam Uğur Turan ise, “Başkanımızın da ifade ettiği gibi Türkiye’de başarılı bir grafik çizen Halk Eğitimi Müdürlüğümüz Turgutlu Belediyesinin de destekleriyle bu başarı çıtasını daha da yükseltecektir. Konulan hedeflerin üzerine çıkma başarısı gösteren Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzü de tebrik ediyorum. İmzalanan protokolün hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.