Salihli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı ekipler, zeytin bahçelerinde önemli zararlara yol açan zeytin sineğine karşı tuzaklama çalışması yaptı.

Salihli’de zeytinciliğe oldukça zarar veren zeytin sineğine karşı tuzaklama çalışması gerçekleştirildi. Salihli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından zeytin sineği için 7 bölgeye tuzak asıldı. Zeytin sineği popülasyonunu takip edebilmek için Bahçecik, Yeşilova, İğdecik, Adala, Gökeyüp ve Kemer Mahallesi ile Bintepeler mevkisi olmak üzere 7 ayrı bölgede kapan asıldığını ifade eden İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Demir, zeytin sineği entegre mücadelesi kapsamında tuzakların takibi ve kontrolü neticesinde Salihli bölgesindeki zeytin sineği popülasyonunun artması durumunda tüm üreticilere ilaçlama için gerekli duyuruların yapılacağını söyledi.

Üreticilerin, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün uyarıları dışında ilaçlama çalışmasının yapılmamasını isteyen Demir, amaçlarının zeytin sineği ile mücadelede doğru zamanda ve doğru yere, ilaçlama çalışmasının yapılmasını sağlamak olduğunu belirtti.