Mardin Organize Sanayi Bölgesi’nde 2 bin 500 metrekaresi kapalı olmak üzere 12 bin 500 metrekare alan üzerinde kurulan Dicle Boru, hedeflerini her geçen gün büyütüyor.
Tesise destek veren Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, DİKA’nın uzman ekipleri ile birlikte tesisi ziyaret edip, çalışmaları yerinde gördü. Altındağ, farklı firmaları teşvik ederken, sürdürülebilir ve istihdam yaratmayı hedef seçen firmalara öncelik verdiklerini söyledi. Dicle Boru tesislerini desteklerken, yatırım politikalarını gerçekçi ve inandırıcı bulduklarını ve inisiyatif alarak yatırımı destekleme kararı aldıklarını anlatan Altındağ, “İşletme 17 kişi ve yüzde bir karla ile işe başladı. Bugün itibarı ile 40 kişi istihdam ediyor, kar oranını da yüzde 9 çıkardı. AR-GE ve kalite analiz ve kontrol laboratuvarı bölgede kendi alanında bir ilk. Bu bizim için önemli bir gelişme. Ajans olarak belli ve katı kurallarımız var. Ama inandırıcılığı ve doğru yerde ve doğru zamanda ortaya koyulan projeleri inisiyatif kullanarak destekleriz. Mardin tarım ve sanayi alanında güçlü bir şehir. Tarihi değerlerimizin dünyada eşi benzeri yok. Bütün değerlerimizi hareketlendirecek, bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak hale getirmeyi amaçlayan projeleri desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
Dicle Boru Genel Müdürü Şaban Altın ise, “Bölgede ciddi finans ve güvenlik sorunlarına rağmen işletmemizde hedeflerimiz büyük tuttuk. Yıllık üretim kapasitemiz 30 bin ton metal boru. Hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. Türkiye geneline yayılmayı ve aranılan marka olmayı da hedeflerimiz arasında. Türkiye’nin her yerine boru satıyoruz. Sabiha Gökçen Havalimanı’na metal boru verdik. Türkiye’nin her bölgesine boru satışımız var. HES projelerine boru veriyoruz. GAP bölgesindeki sulama alanlarında borularımız tercih ediliyor. Bugün itibarı ile bin ton boru siparişi aldık. Bölgede ve ülkede rekabet edebilecek bir kalite yakaladık. Üretimde sıfır hata hedefimizdir” diye konuştu.