Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Mardin’de ilçelerin kalkınması için yoğun mesai harcıyor. DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Dargeçit’ten güzel projelerin kapısının açılacağını belirtti.

Mardin ve ilçelerinde gerçekleştirilecek projeler kapsamında ilçe ziyaretlerinde bulunan DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Dargeçit Kaymakamı Mehmet Yaşar Yeşiltaş’ı makamında ziyaret etti. Yeşiltaş, bölge içi kalkınmada eşitsizliğin giderilmesi hususunda DİKA’dan beklentilerini gündeme getirerek, Dargeçit için yürütülecek çalışmalarda iş birliği yapabileceklerini belirtti.

DİKA Genel Sekreteri Altındağ ise, ajansın kuruluş amacı itibariyle illerin her yerinde aynı oran ve ivmede gelişmenin yaşanması konusunda hareket edeceğini kaydetti. Altındağ, Dargeçit’te proje üzerine uğraşan tüm gönüllü ve yetkili isimlerin ajans uzmanlarınca düzenlenecek programlar ile kabiliyetlerinin arttırılacağı ve ister talep üzerine ister her iki ayda bir düzenli şekilde toplantılar ve eğitimler düzenlenebileceği konusunda teminat verdi. Dargeçit’te yapılabilecek projeler konusunda da istişarelerin yapıldığı görüşmelerde geleceğe yönelik atılacak adımların daha etkin ve nitelikli olunması için bir an önce çalışmalara başlanılacağını anlatan Altındağ, Mardin Yatırım Destek Ofisi’nin çalışmalarda etkin rol alacağını dile getirdi.