Kurum borçlarının yapılandırması ile ilgili sürenin 31 Mayıs Çarşamba günü sona erdiğini belirten SGK Mardin İl Müdürü Abdülkerim Şahin, ödeme yapmayanların yapılandırmasının bozulacağını söyledi.

SGK Mardin İl Müdürü Abdülkerim Şahin, kurum borçlarının yapılandırması ile ilgili basın açıklaması yaptı. Haziran ayında yürürlüğü giren 6736 sayılı Kanun ile yapılandırılan SGK alacaklarının ilk taksitinin 31 Mayıs’a kadar ödenmesi gerektiğini hatırlatan İl Müdürü Şahin, bu tarihten önce ödeme yapmayanların yapılandırmasının bozulacağını ifade eti. Şahin, “Bilindiği üzere 6736 sayılı kanunla Nisan 2016 ve önceki dönemlere ilişkin işveren ve sigortalıların prim borçları yapılandırılmış ve bu yapılandırmayla birlikte gecikme cezaları ve gecikme zamları silinmiş olup son ödeme tarihleri 31 Ocak 2017 iken 6770 Sayılı Kanunla bu kapsamda yapılandırılan borçların taksitlerinin son ödeme tarihleri 4 ay daha ertelenmiştir. Bu erteleme ile vadesi geçmiş taksitlerin 31 Mayıs 2017’ye kadar ödenmesi şartıyla yapılandırmalar geçerli sayılmıştır. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için taksitlerin son ödeme tarihine özen göstermeleri gerekmektedir. Bu süreye kadar ödeme yapmayanların yapılandırma başvuruları bozulacaktır” dedi.

Belirtilen tarihine kadar ödeme yapmayan vatandaşların yapılandırmadan doğan avantajlarını kaybedeceğini belirten Şahin, “6736 Sayılı Kanunla birlikte işveren ve sigortalılarımızın gecikme cezaları ve gecikme zamları silinip yerine cüzi miktarda enflasyon farkı hesaplanmış olup vatandaşlarımızın yapılandırmalarının bozulması durumunda silinmiş olan bu zamlar yeniden hesaplanıp borçlara eklenecektir. Ayrıca yeni yapılandırma kapsamından yararlanmak için borçlarını ödemeyip yapılandırması bozulan vatandaşlarımız Meclis Genel Kurulu’nda onaylanmış olan yeni yapılandırma kanunundan faydalanamayacaktır. Yapılandırmalarını bozanlar için icra takibine başlanacağını da önemle hatırlatırız. Bundan dolayı borçlarını yapılandıran vatandaşlarımızın muhakkak 31 Mayıs’a kadar ödemelerini yapmaları gerekmektedir” diye konuştu.