Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Gündoğdu ve Karaduvar Mahalle Evleri’nde çeşitli branşlarda eğitim alan kursiyerler, ürünlerini dönem sonu sergisinde beğeniye sundu.

Akdeniz Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde vatandaşlara ücretsiz eğitim kurslarını programlı bir şekilde sürdürüyor. Mahalle evlerinde verilen kurs ve eğitimlerden sona erenler için yılsonu etkinlikleri düzenlenmeye başlandı. Bu kapsamda, Gündoğdu ve Karaduvar Mahalle Evinde dikiş-nakış, kreş, step-aerobik, bağlama, drama ve satranç kursuna devam eden kursiyerler için dönem sonu sergisi açıldı.

Karaduvar Mahalle Evinde gerçekleştirilen serginin açılışına, Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, başkan yardımcıları, vatandaşlar ve kursiyerler katıldı. Sergi açılışı öncesinde, Mahalle Evinde Çocuk Bakımı ve Oyun Odası Etkinlikleri kursuna devam eden 3-6 yaş grubu minikler, ’Sebzeler’ ve ’Küçük Tavşan’ adlı gösterilerini sergilediler. Başkan Pamuk, gösteri bitiminde çocuklara oyuncak dağıttı.

Açılışta bir konuşma yapan Başkan Pamuk, ilçe sınırları içerinde bulunan mahalle evlerinde kurs gören kadınların topluma pozitif yansımaları olduğunu belirterek, bu tarz kursları yaygınlaştırmak adına çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Pamuk, “Gerek Akdeniz Belediyesi olarak, gerek Akdeniz Kaymakamlığı olarak bu tarz kurslarımızı yaygınlaştırmak adına çok ciddi çalışmalarımız var. Bundan sonraki süreçte de bu çalışmalarımız devam edecek. Bu tarz kursların toplum üzerinde özellikle bayanların sosyalleşmesi, üretken olması adına son derece güzel olumlu yansımaları oluyor. Zaten kadınlarımızı üretken hale getirirsek, kadınlarımızı topluma kazandırabilirsek, toplum bu noktada çok daha farklı noktaya gelecektir” dedi.

Pamuk, açılışın ardından sergiyi gezdi.