Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, bu yıl ilki düzenlenen ’Akdeniz Kitap Günleri’ başladı.
Akdeniz Belediyesi’nce, ’İnsan okur, kitap korur’ sloganıyla 27-30 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Akdeniz Kitap Günleri, törenle kapılarını kitapseverlere açtı. Akdeniz Belediye meydanında gerçekleştirilen açılışa, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu’nun yanı sıra yayınevi yöneticileri ve yazarlar, eş başkan yardımcıları Sebahat Gençtarih, Bedrettin Gündeş ve Hakim Baykara, Akdeniz Kent Konseyi Eş Başkanı Faik Burakgazi, meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, Akdeniz Kitap Günleri’ne katılım gösteren herkese teşekkür etti. Yazarların, akademisyenlerin ve gazetecilerin tutuklanmalarını eleştiren Mutlu, “Tam da böylesi bir zamanda, ilkini gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğimizi geleneksel hale getirmek istiyoruz. İlk olmanın ve küçük bütçelerle yapılmanın yaratabileceği eksiklikler mutlaka olacaktır. Büyük fuarlarda yapılan bu tür bir etkinliğe Mersin’den ulaşmak çok zor. Kitap günleri etkinliğinin yapıldığı Akdeniz Belediyesi meydanı, her kesimden insanımızın kolaylıkla ulaşabileceği bir noktada bulunuyor. Bizler, dezavantajlı grupların da okumasını, düşünmesini, edebiyata, kültüre ve sanata dair duygu ve düşüncelerini ifade edebilmelerini istiyoruz. Düşünce dağarcığımız tek olmamalıdır. Kitap düşündürür, sorgulatır. Bizi insan yapan en önemli değerlerden biridir. Bundan kaçmamak ve korkmamak gerekir. Farklı şairleri, düşünceleri ve duyguları hep bir arada okuyabilmeliyiz. Sanat, hepimizi birleştiren ve barış isteyen bir duygudur" dedi.
Mutlu, daha sonra beraberindeki konuklarla birlikte yayınevlerinin açtığı stantları tek tek dolaştı. Çok sayıda kitap alan ve hediye eden Mutlu, açılışa katılan yazarlarla da sohbet etti, kitaplarını imzalattı.