Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, belediye hizmetlerinin vatandaşlara en etkin ve verimli biçimde ulaşması için gerçekleştirdiği hizmet içi eğitim programlarına devam ediyor. Bu çerçevede, Mersin Valiliği Yazı İşleri Müdürlüğü yetkilileri tarafından Akdeniz Belediyesi personeli ve birim yöneticilerine yazışma işlemlerini düzenleyen mevzuata ilişkin bilgileri içeren 2 günlük bir hizmet içi eğitim verildi.

Belediye konferans salonunda düzenlenen eğitime personelin yanı sıra Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Muhammet Hilmi Ceylan da katıldı. Eğitim programına konuşmacı olarak katılan Mersin Valiliği Yazı İşleri Müdürü Remzi Kuyugöz, kamu kurum ve kuruluşları, resmi daire müdürlükleri, yazışma işlemlerini düzenleyen mevzuat ile resmi yazışmalarda uygulanacak esas ve usuller hakkında yönetmelik başta olmak üzere yürürlükte olan ilgili kanun, yönetmelik yönerge ve genelgeleri katılımcılara anlattı. Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Esas ve Usuller Hakkında Yönetmeliğin amacının el yazısıyla ya da elektronik ortamda yapılan resmi yazışmalara ilişkin kuralları belirlemek ve bilgi, belge, doküman alışverişinin hızlı ve güvenli bir biçimde sağlamak olduğunu söyleyen Kuyugöz, "Söz konusu yönetmelik bütün kamu kurum ve kuruluşlarını kapsadığı için gereken dikkat ve özenin gösterilmesi gerekir. Bu yönetmeliğin yeniliklerinden biri de güvenli elektronik imza kullanımına ilişkin düzenlemeleri de içeriyor olmasıdır. Güvenli elektronik imza ile hazırlanan belgelerin yine elektronik ortamda kaydedilmesi, gönderilmesi ve dosyalanarak saklanması esastır. Ayrıca yazışmalarda 2007 yılının Ocak ayından itibaren tüm bakanlık teşkilatında standart dosya planı uygulanmaya başlamıştır" dedi.

İdare içinde birden fazla birimin işbirliği ile hazırlanan yazılarda koordinasyon bölümü, süreli ve gizli yazışmalar ile Kayıtlı elektronik posta (KEP) hakkında da katılımcılara bilgi veren Kuyugöz, "Tüm bunların yanı sıra, Türkçemizde bulunan 30 bin kelimenin incelenmesi sonucu 1940’lı yılların sonunda geliştirilen F tipi klavyeye geçişi kamu kurumlarında da hızlandırmalıyız. Belli bir eğitimden sonra F tipi klavye ile Q tipi klavyeye oranla çok daha hızlı yazı yazmak mümkün olmaktadır. Gerek Başbakanlığın ilgili genelgesi ve gerekse Türkçemize uygunluğu nedeniyle F tipi klavyeyi yaygınlaştırmalıyız" diye konuştu.

Konferansın sonunda Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcısı Muhammet Hilmi Ceylan, Remzi Kuyugöz’e Belediye personeli adına teşekkür etti ve çiçek verdi.