Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, karanlık odakların, terörden beslenen ve medet uman çevrelerin bütün çabalarına inat, millet olarak birliğimize, dirliğimize, huzurumuza, istikrarımıza sahip çıkmanın en önemli göstergelerinden birinin de bayramlar olduğunu söyledi.

Elvan, Ramazan Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, küskünlerin barıştığı, kırgınlıkların sona erdiği, uzaktakilerin sevdiklerine kavuştuğu bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Ramazan Bayramı’nın Türk milletine, İslam dünyasına ve tüm insanlığa barış huzur ve mutluluk getirmesini dileyen Elvan, "Karanlık odakların, terörden beslenen ve medet uman çevrelerin bütün çabalarına inat, millet olarak birliğimize, dirliğimize, huzurumuza, istikrarımıza sahip çıktığımızın en önemli göstergelerinden biri de bayramlardır. Hiçbir güç milletimizin bu hasletlerini aşındırmaya muktedir olamayacak, milletimiz bilinen tarihinden bu yana adeta bir yaşam tarzına dönüştürdüğü var olma bilinci ve değerleriyle daha da güçlenerek yoluna devam edecektir" dedi.

Her bayram tatilinde olduğu gibi bu bayramda da milyonlarca insanın sevdiklerine kavuşmak için yolculuk yaptığını hatırlatan Elvan, "Özellikle hususi araçları ile yola çıkacak vatandaşlarımızın da trafik kurallarına riayet etmesi büyük önem taşımaktadır. Bu bayram insan hayatına verdiğimiz değeri, birbirimize olan sevgiyi ve saygıyı göstermek için bir vesile olsun. Bayram seyahatlerinde, trafik kurallarına azami derecede riayet ederek, daha dikkatli, daha duyarlı olalım, uykusuz ve yorgun olarak yola çıkmayalım. Bayram sevincimizi gölgeleyecek, bu sevincimizi acıya dönüştürecek tutum ve davranışlardan özellikle kaçınalım" diye konuştu.