Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 2017 yılında belediye olarak mega projelerin temelini atacaklarını söyledi.
Başkan Can, yaklaşık 2 saat Kanal 33 televizyonunda canlı yayın konuğu oldu. Programa Adana Aladağ’daki yangında hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyerek başlayan Başkan Can, yaralılara acil şifalar diledi. Can, “Büyükşehir yasasıyla birlikte bizim alanımız genişledi. Tarsus Belediyesi olarak, daha önce 45 mahalleye hizmet veriyorduk, yeni yasayla beraber 179 mahalleye hizmet vermeye başladık. Tarsus’umuza bağlı 129 tane köyümüz yeni yasayla beraber ’mahalle’ statüsüne dönüştü. 5 beldemiz vardı, bu beldeler de mahalleye dönüşerek Tarsus Belediyesi hizmet kapsamına girdi. Büyükşehir Yasasının ilk defa uygulanmasından dolayı bazı zorlukları var fakat "çıraklığını yapmadığınız işin ustalığını yapamazsınız" biz bu işin çıraklığından geliyoruz. Bizim işimiz: Belediyecilik. Biz bu yasaya da alıştık, bu yasayla da şehrimizi yönetmeye çalışıyoruz” dedi.
Hizmeti götürdükleri bölgede önce vatandaşlarla görüşüp, taleplerine proje hazırladıklarını kaydeden Başkan Can, şöyle devam etti:
“Projelerimizi geliştirirken mahallelerimizin ihtiyaçlarına yönelik olarak karara varıyor, mahalle sakinleri ve muhtarlarıyla istişare toplantısı yaptıktan sonra faaliyete geçiriyoruz. Böylece her mahallenin ihtiyaçlarına doğrultulu olarak cevap vermeye gayret ediyoruz.Gençlerimize ve engelli vatandaşlarımıza değer veriyor, onlar için engelsiz parklar ve yaşam boyu spor merkezleri inşaa ediyoruz. Unutmamak gerekir ki, her birimiz birer engelli adayıyız ve spor yapmak bizi kötü alışkanlıklardan koruduğu gibi kardeşlik bağlarımızı da güçlendirir. Sosyal Market Projemizle dar gelirli olan ve ihtiyacı olan vatandaşlarımızı sıfır kıyafetlerle giydirip elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz ayrıca Paylaşım Kutusu Projemizle de ikinci el ürünleri topluyor, yıkayıp, ütüleyip yine ihtiyacı olanlara ulaştırmaya çalışıyoruz. Sosyal Marketle bugüne kadar 12 bin kişiyi giydirmişiz. Bizim kullanmadığımız bir ürün bir başkasının ihtiyacı olabilir. Kimsenin kalbini kırmadan, gönlünü incitmeden bu işleri yapmaya özen gösteriyoruz.”
İbrişim Mahallesi’nde yapılan tesisin Türkiye’ye örnek olduğunu ifade eden Başkan Can, kapalı bütün okullara talip olduklarını ifade ederek, “İbrişim Mahallemizdeki kapalı köy okulunu düzenleyerek Sosyal Tesis, yaşam merkezi haline getirdik. Bu projenin sadece Tarsus’ta değil, Türkiye’de örnek bir proje olması gerektiğini düşünüyorum. Biz Tarsus Belediyesi olarak kapanan bütün köy okullarına talibiz. Kapalı köy okullarının tahsis hakkını Milli Eğitim’den ve Milli Emlak’tan istiyoruz. Maalesef olumlu cevap da alamadık ama yine de talibiz. Tahsisi bize verildiği zaman bütün kapalı okulları İbrişim Mahallemizde olduğu gibi yaşam merkezi haline dönüştürmek istiyoruz. Ben bu projemizi Sayın Cumhurbaşkanımıza da ayak üstü anlattım” ifadesini kullandı.
Başkan Can, şehit ailelerine konut vereceklerini belirterek, “Yaptığımız çalışmalar sonucunda vatanımız için canlarını seve seve veren şehitlerimizin ailelerine birer ev tahsis etmek için kolları sıvadık ve Tarsus’umuzda şehit düşen, ikamet eden bütün şehitlerimizin ailelerine hakkaniyeti uygulayarak evlerini Aralık ayının sonuna doğru tapularıyla birlikte teslim edeceğiz. Muhtarlarımız bizim mesai arkadaşımızdır ve onlarla daha rahat iletişim sağlayabilmek için 179 mahalle muhtarımıza cep telefonu dağıttık” dedi.
Tarsus’un çehresini değiştirecek olan Berdan Nehri projesi için çalışmaların başladığını belirten Başkan Can, “Tarsus’umuzda farklılık yaratan bir Berdan nehrimiz var. Berdan, şehrimizin ortasından geçerek denize dökülen nehrimizdir. Hedefimiz ve idealimiz D-400 Adana Mersin yolundan başlayarak Baraj Yolu diye nitelendirdiğimiz kısım 6.5 km. Berdan Nehrimizi gerdanlık haline getirip düzenleyerek, Adana ve Mersin’i şehrimizde ağırlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.