Tekirdağ Vali Yardımcılığı görevine atanan Bozyazı Kaymakamı Suat Yıldız, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı tarafından onuruna verilen veda yemeği ile uğurlandı.
Veda yemeğine, Kaymakam Yıldız ve eşi Efser Yıldız, Belediye Başkanı Ballı ve eşi Fatma Ballı, Anamur Cumhuriyet Başsavcısı Vedat Temel, Anamur İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serdar Cangökçe, Bozyazı İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Savaş Cingöz, Bozyazı İlçe Emniyet Müdürü İsrafil Ergün, Anamur İlçe Emniyet Müdürü Ercan Yılmaz, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ferudun Torunoğlu, davetliler ve daire müdürleri katıldı.
Başkan Ballı, yemekte yaptığı konuşmada, Kaymakam Yıldız’dan memnun olduklarını, belediye olarak uyum içerisinde çalıştıklarını ve hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını belirtti. Yıldız’ın, Bozyazı’da görev yaptığı süre içerisindeki çalışmalarında hep toplumla iç içe olduğunu vurgulayan Ballı, “Özellikle milli bayramlara getirdiği yeni bir ruhtan dolayı kendisine ayrıca teşekkür ediyorum. Milli bayramları formalite kutlanmanın dışına çıkardı. Bunu devam ettirmek için elimizden geleni yapacağız. Önderlik yaptığınız için teşekkür ediyorum. Kaymakam beye yeni görevinde başarılar diliyorum. Her şey gönlünce olsun diyorum” dedi.
Göreve geldiği günden itibaren ilgi ve desteklerini esirgemeyen belediye başkanı ve daire müdürlerine teşekkür eden Kaymakam Yıldız ise “Vedalaşmak çok zor aslında. Bir yere geliyorsunuz alışıyorsunuz, çevre ve dostlar ediniyorsunuz, sonra hiç tanıdığınız insanın olmadığı bambaşka bir göreve atanıyorsunuz. Bunu yaşamak zor ama bizim meslek hayatımız hep bunu yaşamakla geçiyor. Bizim mesleğimizin kaderi. Ben bugüne kadar çalıştığım her yerden çok memnun ayrıldım. Bozyazı’dan da çok memnun ayrılıyorum. Ayrılmayı bu kadar kısa zamanda talep etme sebebim; kızım İstanbul’da öğrenim görüyor, lise öğrencisi, ona daha yakın olabilmek, daha yakından takip edebilmek amacıyla. Bozyazı’da çalışmak ile ilgili en ufak bir isteksizliğim yoktur. Özel durumum olmasaydı burada görev yapmayı arzu ederdim” diye konuştu.
“Çok uzun süreli kalamayacağımı bildiğim için belki uzun vadeli işlere başlama konusunda biraz tereddütüm oldu” diyen Yıldız, “Bunun için de tüm Bozyazı halkından özür diliyorum, mesaimi bu şekilde harcayamadığım için. Ama görev yaptığım süre içerisinde eğer şahsımda devletin güvenilir kimliğini, adaletini, insanlara yardım elini uzatan kurumsal kimliğini layıkıyla temsil edebildiysem ne mutlu bana. Bundan sonra ilçede olabilecek işlerin yatırımların alt yapısını hazırlamak konusunda aslında çok mesafe kaydettik. Belki bizden sonra gelecek arkadaşımız onun üstüne koyacak, inşa edecek. Onun mutfak hazırlığını yaptığımızı düşünüyorum, pek çok yatırım ile ilgili, özellikle arsa üretimi konusunda. Bu kadar kısa sürede yapabileceğimiz aslında bunlardı. Hiçbir memnuniyetsizlik, isteksizlik yaşamadan gidiyorum. Umarım sizler de beraber çalışmamızdan memnuniyet duyarak ayrılacaksınız. Bozyazı’da görev yaptığım süre içerisinde bana gösterilen ilgiden, destekten ve sevgiden dolayı minnettarım. Bundan dolayı çok teşekkür ediyorum. Umut ediyorum ki, Bozyazı bizden daha çok çalışacak, gayret gösterecek idarecilerle tanışır, yoluna öyle devam eder. Tüm Bozyazılı vatandaşlarımızın yolu ve bahtı açık olsun” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Kaymakam Yıldız’a, Başkan Ballı, çerçevelenmiş Bozyazı resmi, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Gazi Kırlangıç, muz lifinden yapılmış Türkiye haritası üzerine işlenmiş Türk Bayrağı ve Atatürk portreli tablo, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Torunoğlu da kahve takımı hediye etti.