Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus’ta düzenlenen 3. Geleneksel Burhanettin Kocamaz Şiir Akşamı’na katıldı.

Başkan Kocamaz, bu yıl üçüncüsü gerçekleşen ve kendi adını taşıyan Geleneksel Burhanettin Kocamaz Şiir Akşamı’nda şiirseverlerle bir araya geldi. Etkinliğe Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can da katılırken, ‘Su ile Şiirin Dansı’ bölümünde şairler Sedef Kavrık, Fatih Tutuk, Nermin Eker, Mehmet Karabulut, Fatmagül Özcan, İsmail Gül, Yurttaş Şahbaz, Salim Çakan, Mine Bahçeci, Kenan Şahbaz, Ümran Yıldırım, Hakan İlhan Kurt ve Nesrin Demirtaş şiirlerini okudu.

Birbiri ardına okunan şiirlerle izleyicilere duygusal anlar yaşatan gecede bir konuşma yapan Kocamaz, “Şiir, gönüllerin buluşması, doğanın ortak dilidir. Duyguların mısralara dökülmesi ve bunun bu güzelliklerin toplumla paylaşılmasıdır. Edebiyatımızın birçok dalında önemli eserler ortaya konmuştur ama insanların gönlünü bir anda fetheden şiirler ve türkülerdir. Şiir her şeyin özetidir. Duyguların dilden kağıda dökülmesi, gönüllerde paylaşılmasıdır. Bu güzel akşamda sizlerle beraber olmaktan onur duyuyorum. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.

Zaman zaman annesini rüyasında gördüğünü belirten Başkan Kocamaz, yıllar önce annesine yazdığı, ‘Anam’ isimli şiirini okuduktan sonra ömrü çileyle geçen babası için yazdığı, ‘Bir ömrü çileyle geçti babamın’ isimli şiirini seslendirdi.

Gecede Volkan Müzik Grubu sahne alarak misafirlere eğlenceli anlar yaşatırken, şiir akşamlarını başlattığı için kendisine çiçek takdim edilen Başkan Kocamaz, katılımcı şairlere plaket verdi.