Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘EFQM Mükemmellik Modeli’ çalışmaları doğrultusunda çalışanlarına iç kontrol standartlarını oluşturabilmek adına ‘Süreçlerin Çizilmesi’ eğitimi veriyor.

Büyükşehir Belediyesi, Mersinlilere daha kaliteli, hızlı ve verimli hizmet sunmak amacıyla kurumsallaşma yolunda adımlar atmaya devam ederken, çalışanlarının her alanda donanımlı ve başarılı olması için de çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede, belediye personeline “Geleceğin Programcıları Genç Dahiler Projesi’ kapsamında Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü’ne kurulan bilgisayar laboratuvarında uygulamalı olarak eğitim veriliyor. Eğitim, süreçlerin çizilmesi, haritalandırılması, kodlanması ve mimarisinin oluşturulması başlıklarından oluşuyor.

Alanında uzman dış eğitimci tarafından verilen eğitimlerde 20 kişiden oluşan 1. grup 17-21 Temmuz tarihleri arasında eğitimini tamamlarken, 35 kişiden oluşan 2. grubun eğitimleri 24-26 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, “Tüm birimlerden oluşan personelin gruplandırılarak verildiği eğitim ile Büyükşehir Belediyesi’nin hem iç kontrol mekanizması net bir şekilde oluşturulmuş olacak hem de Büyükşehir Belediyesi, ‘EFQM Mükemmellik Modeli’ çalışmalarında hedeflediği noktaya emin adımlarla ilerleyecek” denildi.