Mersin Girişimci İşadamları Derneği (Mersin GİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Elif Örener Erdem, genç girişimcilerin desteklenmeleri durumunda, hayalini kurdukları ürünlerin ya da projelerin prototiplerini ortaya koyana kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Mersin GİAD Yönetim Kurulu Üyesi Erdem, yazılı bir açıklama yaparak, Türkiye’de genç girişimcilere bakış açısının değişmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye’de gençlerin yapabilecekleri projeleri hayata geçirebilmeleri adına mücadeleden vazgeçmemeleri gerektiğinin altını çizen Erdem, “Genel olarak bizler genç girişimcilerimize destek olmak yerine daha somut iş önerileri sunuyoruz. Fakat bunun yerine onları destekleyecek bir yapıya dönebilirsek, genç girişimciler hayalini kurdukları ürünlerin ya da projelerin prototiplerini ortaya koyana kadar hiç durmadan mücadele edeceklerdir. Eğer ülke olarak bakış açımızı değiştirir ve dünya çapındaki genç girişimcilerin hayat hikayelerine odaklanabilirsek, o zaman daha başarılı olabiliriz” dedi.

Dünyanın 4. Sanayi devrimi ile birlikte inovatif düşüncelere daha çok yer verdiğini kaydeden Erdem, “Yıllar ile birlikte teknoloji de hayat şartları da kendini yeniliyor. Buna ayak uydurabilen ve teknolojinin gerekliliklerini ortaya koyabilen ülkeler ihracat rakamlarını katlayarak arttırıyor ve büyüme hedeflerini tutturabiliyor. Bu anlamda da inovasyon çok önemli. Gençlerimizin inovatif düşüncelerini ortaya koyacak çalışmalar yapması gerekmekte. Yenilikçi fikirler her zaman kazandırır” ifadelerini kullandı.