AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, “Engelli insanlarımızın maruz kaldığı eşitsizlikleri ortadan kaldırmak, istihdam yoluyla özgürleşmelerini sağlamak, yaşam koşulları ve bakım hizmetlerini iyileştirmek, ön yargılarla mücadele etmek ve onlara güvenli bir gelecek sunmak, millet ve devlet olarak en temel görevimizdir” dedi.
Ercik, ’3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye’de her 10 kişiden birinin engelli olduğunu söyledi. Engelsiz kişilerin de yarının engelli adayları olabileceğine dikkat çeken Ercik, "Türkiye geçmişe nazaran engelli kardeşlerimizin sorunlarıyla çok daha bire bir, çok daha fazla ilgilenmektedir. Engellilerin toplum içinde hak ettiği hayat standartlarında yaşamalarına yönelik kanun ve düzenlemeler ile birçok çalışma hükümetimiz tarafından hızla hayata geçirilmektedir. Ancak devrim niteliğindeki bu düzenlemelere rağmen yapılması gerekenler sadece kanuni düzenlemelerle sınırlı değildir. Engelli kardeşlerimize olan bakış açımızı değiştirmemiz ve onların toplum yaşamı içerisinde birey olarak yer almalarını sağlamak için hepimizin yapması gerekenler olduğu kanaatindeyim. Bu noktadan hareketle, engellileri toplumun dışında bırakan anlayışlara karşı, her zaman mücadele ediyoruz ve edeceğiz. Engellilerimize pozitif ayrımcılık dışında hiçbir ayrımcılığın yapılamayacağı bir yaklaşımı, her zaman ortaya koyduk ve koymaya devam edeceğiz. Engelli kardeşlerimizin başkalarına muhtaç olmadan toplumsal hayata katılmaları ve daha iyi hayat şartlarına kavuşabilmeleri için yapılan çalışmaları büyük bir titizlikle sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz. Bizim, engelli kardeşlerimize yönelik çalışmalarımızın ana hedefi; engellilerin toplumsal yaşamda tam ve eşit katılımının sağlanması ve engelli vatandaşlarımızın güçlendirilerek fırsat eşitliğinin sağlanmasıdır” ifadelerini kullandı.
“Engellilere sahip çıkmak, millet ve devlet olarak en temel görevimizdir"
AK Parti olarak, sosyal devlet anlayışının gerekliliği içerisinde konuya hassasiyetle eğildiklerini vurgulayan Ercik; "Engellilerimizin kendine yeterli, üretken, özgür bireyler haline gelmelerini ve bu bağlamda toplumla bütünleşmelerini sağlayacak hizmetlerden azami ölçüde istifade etmesine dönük çalışmalar yapıyoruz. Engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmayı bir insanlık görevi olarak görüyor, tüm vatandaşlarımızın engellilerimizi sevgi ve anlayışla kucaklamalarını, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmalarını temenni
ediyorum. Bu düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyor, engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam diliyorum" diye konuştu.