Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli’de ulusal anlamda film ve tiyatro festivali yapılacaklarını söyledi.

Tollu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Erdemli’nin sanatın başkenti olması için her şeyi yapacaklarını belirtti. Görevde ikinci dönemleri olduğunu hatırlatan Tollu, ilk dönemde alt yapı hizmetlerine öncelik verdiklerini, çünkü şehrin önceliğinin bu olduğunu, ikinci dönemde ise bu hizmetlerle birlikte sosyal, kültürel ve sanatsal hizmetlere önem verdiklerini ve bu yönde çok büyük mesafeler kaydettiklerini vurguladı. Son olarak Erdemli Belediyesine ait ilk defa bir belediye konservatuarının kurulması için çalışmalara başladıklarını ifade eden Tollu, toplumun her kesimine eşit hizmet anlayışıyla hizmet götürdüklerini kaydetti.

Erdemli’nin her yönden gelişmesi için çaba sarf ettiklerine değinen Başkan Tollu, bunun için sanatsal iki yeni projeye imza atmak için karar aldıklarını ve çalışmalara başladıklarını söyledi. Bu çerçevede ulusal boyutta bir kısa film ve tiyatro festivali düzenleyeceklerinin altını çizen Tollu, bu çalışmalar sayesinde Erdemli’nin ulusal çapta tanıtımına da katkıda bulunacaklarını belirtti. “Ayaş Antik Tiyatro Festivali” adını verdikleri tiyatro festivalini temmuz, “Altın Limon Film Festivali” adındaki kısa film festivalini de eylül ayında gerçekleştireceklerini kaydeden Tollu, iki yıldır da düzenledikleri Kızkalesi Medya Günleri projesiyle taktir topladıklarını ifade etti.

Amaçlarının bir taraftan Erdemli’nin tanınması olduğunu yineleyen Tollu, bir taraftan da şehrin her anlamda gelişmesi ve sanat kenti olması için çabaladıklarını söyledi.