Mersin Büyükşehir Belediyesi, geleneksel çocuk oyunlarını okul bahçelerinde yaşatacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Yeşil Teneffüs’ projesi kapsamında, okul bahçelerinin zeminlerine sek sek, mendil kapmaca gibi oyunlar çizilmeye başlandı.
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediyenin eğitim-öğretime destek vermek amacıyla okullarda yaptığı çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda, okullarda yeşil alanların artırılması amacıyla ‘Yeşil Teneffüs’ projesi başlatıldı. Proje çerçevesinde, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, geleneksel çocuk oyunlarının gelecek nesillere aktarılması amacı ile ilköğretim okullarının bahçe zeminlerine sek sek, tombik, mendil kapmaca, yağ satarım bal satarım isimli geleneksel çocuk oyunları ile basketbol ve futbol saha çizgileri çiziyor. Çocuk oyun çizgileri, proje kapsamında ilk olarak Nacarlı Köyü İlkokulu, Karaduvar Suphi Öner İlkokulu, Çay Mahallesi 23 Nisan İlkokulu, Huzurkent Kazım Karabekir İlkokulu ve Kazanlı İlkokulu’nda uygulandı.
Oyun çizgilileri tamamlandıktan sonra ise öğrenciler ile birlikte okullara Mersin (murt) bitkisi dikilecek. Proje ile okul bahçeleri oyun alanlarına dönüştürülürken, okulların daha yeşil bir çevreye sahip olması sağlanacak. Proje ilk aşamada biri lise olmak üzere 12 okulda hayata geçirilecek.