Mersin Büyükşehir Belediyesi standı, bu yıl 2.’si gerçekleştirilen Mersin CNR Kitap Fuarı’nda yoğun ilgi gördü.
CNR Expo Yenişehir Fuar Merkezi’nde 26 Kasım-4 Aralık tarihleri arasında kitapseverleri ağırlayan fuarda, Mersin Büyükşehir Belediyesi standı, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları tarafından basılan 5 bin adet kitap, standı ziyaret eden kitapseverlere hediye edildi. Kısa sürede tükenen kitaplar Büyükşehir Belediyesi Kütüphanesi arşivinden temin edildi. Standı yaklaşık 6 bin kişi ziyaret etti.
Standı ziyaret eden vatandaşlara, Semihi Vural’ın ’Atatürk Mersin’de ve Anadolu’nun Kapısı Tarsus Gülek Boğazı’, Orhan Şaik Gökyay’ın ’Bu Vatan Kimin’, Emin Yalçın’ın ’Türkmen Oymaklarında Bir Yörük Beyi’ ve ’Osmanlı’dan Milli Mücadeleye Toroslarda Yörükler’, Turan Ali Çağlar’ın ’Aşık Mahrumi ve Mersin ve Tarsus Halk Kültürü’, Ertan Aykın’ın ’Çizgilerle Kilikya Kaleleri’, Kudret Ünal’ın ’Müfide İlhan’, Kemal İstek’in ’Cihan Pehlivanı Mersinli Ahmet’ kitapları hediye edildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kültürel etkinliklerine ait broşürler, Milli Mücadele yıllarını anlatan belgesel, kalem, anahtarlık ve kitap ayraçları da stantta yer aldı.
Fuarda Büyükşehir Belediyesi’nin standına uğrayan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin kültürel hizmetlerinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, Mersin halkının bilinçlenmesi ve Mersin’in kültür şehri olması için kültürel faaliyetlerin önemli olduğunu belirtip Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiler.
Standa uğrayan öğretmen ve öğrenciler, kitapların ücretsiz verilmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, stantta dağıtılan çocuk tiyatrosu broşürleri ve kitap ayraçları çocuklar tarafından büyük ilgi gördü.
Öte yandan stantta 11 Aralık 2016 tarihinde Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan 2. Uluslararası Mersin Maratonu kayıtları da yapıldı.